Nissan&LeasePlan werken samen bij introductie elektrische Nissan LEAF

20/09/2010 13:49

Creative Venue BV

LeasePlan biedt als eerste leasemaatschappij Nissan LEAF aan in Europa

20 september 2010 - Vandaag tekenden LeasePlan en Nissan een samenwerkingsovereenkomst om in een gezamenlijk pan-Europees project in 2011 de 100% elektrische auto Nissan LEAF te introduceren. LeasePlan is daarmee de eerste leasemaatschappij die de Nissan LEAF aanbiedt in Europa. Pas vanaf 2012 zal de auto wereldwijd op grote schaal worden aangeboden.

LeasePlan schaft meer dan 100 Nissan LEAF elektrische auto's aan en zal deze vanaf begin 2011 aanbieden aan klanten in dertien Europese landen; dit in lijn met het lanceringplan van Nissan. Het gezamenlijke project moet nieuwe inzichten verschaffen in het gedrag van bestuurders en de operationele aspecten van het wagenparkbeheer van elektrische wagens die aangedreven worden door accu's en geen CO2 uitstoot kennen.

De dertien bij de overeenkomst betrokken landen zijn België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Portugal, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

LeasePlan beheert wereldwijd meer dan 1,3 miljoen voertuigen en is om die reden de ideale partner voor innovatieve mobiliteitsoplossingen. LeasePlan zal met haar kennis en expertise op het terrein van wagenparkbeheer Nissan gedurende het project voorzien van vitale informatie, waaruit lessen kunnen worden getrokken voor de toekomst.

"We hebben uitvoerig onderzoek gedaan naar mogelijke gebruikspatronen voor de Nissan LEAF, maar er gaat niets boven praktijkervaring. Door informatie uit te wisselen met marktleider LeasePlan, krijgen wij een beter inzicht in hoe berijders hun elektrische voertuigen gebruiken," aldus Colin Dodge, Executive Vice President van Nissan Motor Co., Ltd.

Vahid Daemi, CEO van LeasePlan, voegt daaraan toe: "Deze overeenkomst met Nissan is een weerspiegeling van ons streven naar innovatie in een veranderend autolandschap en van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid ten aanzien van het milieu. Met de elektrische Nissan LEAF zijn wij straks in staat om de groeiende vraag van onze klanten naar milieuvriendelijke vervoersmiddelen te beantwoorden."

Met zijn compacte, uiterst efficiënte lithium-ion-accu en krachtige elektrische motor heeft de Nissan LEAF, die plaats biedt aan vijf personen, een actieradius van circa 160 km (100 mijl - LA4 mode), terwijl een snel oplaadsysteem tot wel 80% van het accuvermogen kan herstellen in nog geen 30 minuten. Verder gaat een snelle acceleratie gepaard met een maximum snelheid van meer dan 140 km/u. De Nissan LEAF stoot geen uitlaatgassen uit, waardoor de auto het ideale vervoermiddel is in drukke steden. Levering van de Nissan LEAF begint in Europa in het eerste kwartaal van 2011.