Gemeente Noordenveld

Noordenveld op groengas onthuld tijdens Jaarbeurs

Eerste wagen Noordenveld op groengas onthuld tijdens Jaarbeurs

Gepubliceerd op: 20 september 2010

Tijdens de officiële opening van de Jaarbeurs van het Noorden wordt de eerste bedrijfswagen van de gemeente Noordenveld die op groengas rijdt gepresenteerd. De gemeenten Noordenveld en Leek hebben een aantal bedrijfswagens besteld die op groengas rijden en de VW Caddy van Noordenveld is de eerste die afgeleverd wordt. Na de officiële opening blijft de Caddy van Noordenveld op de beurs staan in de stand van Century.

Bewuste keuze

Wethouder Otto Huisman is zeer tevreden over de aanschaf van bedrijfswagens die op groengas rijden: "Wij nemen onze verantwoordelijkheid voor onze toekomstige generaties, schoon en duurzaam rijden is één van de stappen daarin. De gemeenten hebben daarom bewust gekozen voor groengasvoertuigen. Groengas wordt op grote schaal geproduceerd in de provincies Drenthe en Groningen. Niks is mooier om te rijden op eigen geproduceerd groengas."

Twee nieuwe tankstations

In de gemeenten Leek en Noordenveld gaan eind dit jaar twee groengastankstations open als aanvulling op een landelijk dekkend netwerk van groengasvulpunten. Het tankstation in Noordenveld komt in Peizerwold te staan. In samenwerking met lokale autodealers, importeurs, leasemaatschappijen, verzekeringsmaatschappijen en de vulpuntexploitant bieden de beide gemeenten en participanten een voordelenpakket voor groengasvoertuigen aan ondernemers. Het voordelenpakket bestaat grotendeels uit financiële prikkels. Hierdoor wordt het voor ondernemers zeer aantrekkelijk om in 2011 een voertuig op groengas aan te schaffen. Het doel van dit voordelenpakket is om binnen een jaar 100 auto's (50 in de gemeente Noordenveld en 50 in de gemeente Leek) te laten rijden op groengas.