Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 20-09-2010

Oosterhouter bedreigt en beledigt werkgever

OOSTERHOUT - De politie heeft vanmorgen in een woning in Oosterhout de 26-jarige bewoner aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 06 september jl. zijn 35-jarige werkgever te hebben bedreigd. De man is voor onderzoek ingesloten.

Op 09 september jl. deed de 35-jarige werkgever bij de politie aangifte van belediging en bedreiging. Hij vertelde dat hij op 06 september een 26-jarige medewerker ontslag had aangezegd wegens wanprestatie. De medewerker was het daar niet mee eens. Dit liet hij blijken door de 35-jarige te beledigen en woordelijk met de dood te bedreigen. De officier van justitie verleende toestemming om de verdachte buiten heterdaad aan te houden.

Politie rijdt auto klem na achtervolging

TILBURG / LOON OP ZAND - De politie verrichte vanmorgen twee
arrestaties na een achtervolging van Tilburg naar Loon op zand. Beide verdachten zijn de inzittenden van de autervolgde auto. Het betreft een 41-jarige veelpleger, zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 45-jarige man uit Heesch. Beiden zijn in het belang van het onderzoek op het bureau in verzekering gesteld.

Even na 01.00 uur zagen surveillerende agenten in de Reitse
Hoevenstraat in Tilburg een auto rijden met daarin twee inzittenden. De auto viel op omdat het handelaarplaten voerde. Op het moment dat de agenten de inzittenden wilden controleren, gaf de 41-jarige bestuurder gas en reed weg richting de Ringbaan West. De politie zette de achtervolging in en voerde daarbij optische -en geluidsignalen. De vluchtende auto reed via de Ringbaan West richting de Hasseltrotonde. Daar vervolgde hij zijn weg recht door de Midden Brabantweg op. Tijdens de rit werden hoge snelheden bereikt. Op de Midden Brabantweg werd met 200 kilometer per uur gereden. Bij Loon op zand sloeg het voertuig rechts af. Het lukte agenten de auto op de Kloosterdijk klem te rijden. De bestuurder verkeerde onder invloed van alcohol. De politie vermoed dat de auto waarin het duo reed vermoedelijk van diefstal afkomstig uit. Op het bureau wenste de 41-jarige automobilist niet mee te werken aan een alcoholonderzoek. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Politie treft pepperspray aan in auto

NIEUWENDIJK - De politie heeft gisteravond rond 22.30 uur een 22-jarige automobilist uit
Nieuwendijk aangehouden. Agenten controleerden de man en zijn auto op de Doornseweg. Tijdens het onderzoek troffen ze in de auto een busje pepperspray aan. De man mocht mee voor het overtreden van de Wapenwet.

auteur: Desirée brabers

Laatst gewijzigd 20-09-2010 13:13 | © Regio Midden en West Brabant |