Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Hilversummer van mobiel bestolen

Hilversum, 20-09-2010 o In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 september 2010 werd een 18-jarige Hilversummer bestolen van zijn mobiele telefoon door een viertal jongens.

Een 18-jarige Hilversummer liep zondag 19 september rond 01.00 uur over de Hoenderweg toen hij werd aangesproken door vier jongens. Er werd hem om een vuurtje gevraagd. De jongen gaf zijn aansteker en tegelijkertijd pakte hij zijn mobiele telefoon om een sms te lezen. Een van de vier jongens greep de mobiele telefoon uit zijn handen. De Hilversummer pakte de jongen vast en eiste zijn mobiel terug. Hierop vormde de vier een rondje en werd de Hilversummer meerdere keren op zijn hoofd geslagen. De Hilversummer viel op de grond en kreeg nog een aantal trappen tegen zijn lichaam. Hierna renden de vier jongens weg richting het Wandelpad. De Hilversummer liep letsel op aan zijn hoofd.

Signalementen: Van twee jongens is een signalement bekend. Beide jongens waren rond de 16 jaar oud. Een van hen was lichtgetint en ongeveer 1.70 meter lang, slank postuur en kort haar. Hij droeg een witte jas. De andere jongen had een donker uiterlijk, was ongeveer 1.75 meter lang en had ook een slank postuur. Hij had rasta haren tot net onder zijn oren en droeg een zwarte driekwart jas.

De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen van de diefstal. Zij worden verzocht contact op te nemen via het nummer 0900 8844. Anoniem melding doen kan bij Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.