Productschap Vis



Oesterseizoen 2010-2011 is gestart!

Onder toezicht van een groot aantal Belgische en Nederlandse journalisten, gedeputeerde van de provincie Zeeland, consuls-generaal, diverse burgemeesters, topkoks en overige genodigden werd op 16 sept. jl. in Sluis door de Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits het oesterseizoen 2010-2011 officieel geopend.

De heer Cees van Liere, voorzitter van de Nederlandse Oestervereniging, sprak tijdens zijn welkomstwoord over de kwaliteit van de oesters voor het komend seizoen. "Zoals het er nu naar uitziet krijgen wij een heel mooi oesterjaar. Het vleesgehalte in de schelpen is goed te noemen, maar vooral ook de smaak belooft een uitstekend jaar te worden". Vervolgens werd de nieuwe brochure "De Zeeuwse oester een oer-Hollands product met potentie" van Kenniskringen Visserij gepresenteerd.

Daarna kwam een korte presentatie door sterrenkoks Sergio Herman (van restaurant Oud Sluis te Sluis) en Roger van Damme (van restaurant Het Gebaar te Antwerpen), beide afkomstig van Sluis.

Tenslotte traden alle sprekers toe tot de Gilde van de Vergulde Oester. Als klap op de vuurpijl mocht mevrouw Crevits als eerste het nieuwe Oesterbroodje proeven, een initiatief van Bakkerij Spelt uit Bruinisse, in een unieke samenwerking met smaakkenner Verstegen Spices & Sauces.

De officiële opening van het oesterseizoen is mede tot stand gekomen met steun van de provincie Zeeland, Gemeente en horeca/middenstand van Sluis en het Productschap Vis.