Stadsdeel Amsterdam Centrum



---

kennismaking burgemeester Van der Laan met stadsdeel Centrum

Burgemeester Eberhard van der Laan maakt een rondje langs alle stadsdelen. Woensdag 15 september jl. bezocht hij stadsdeel Centrum.

laan
Samen met stadsdeelvoorzitter Jeanine van Pinxteren, stadsdeelsecretaris Anneke Eurelings, portefeuillehouders Boudewijn Oranje en Roeland Rengelink ging hij eerst langs bij de 14e Montessorischool in de Jordaan. Ouders en de medezeggenschapsraad dienden een burgerinitiatief in voor uitbreiding van de school. Zij willen meer ruimte creëren voor naschoolse opvang en de mogelijkheid om een gymnastieklokaal te realiseren. Van de leerlingen kreeg burgemeester Van der Laan naast een warm onthaal een boek vol tekeningen. De burgemeester sprak met de initiatiefnemers en met het schoolbestuur. Daarna volgde een rondleiding door het schoolgebouw.

In gesprek blijven

Vervolgens ging het gezelschap naar café Winkel 43 om te spreken met de deelnemers aan het 'Integraal Horeca Overleg Jordaan'. Om ervoor te zorgen dat stadsdeel, bewoners en horecaondernemers (structureel) met elkaar in gesprek blijven, is besloten om het 'Integraal Horeca Overleg Jordaan' op te richten. De meeste overlast in de Jordaan wordt vooral veroorzaakt door de terrassen. De burgemeester sprak hierover met horecaondernemers en bewoners. Het ging niet alleen over de problemen, maar ook over eventuele oplossingen.

Mooi slot

Het werkbezoek eindigde op het Leidseplein bij de Stadsschouwburg. In de toekomst staat op het Leidseplein de voetganger centraal en blijft het plein goed bereikbaar. Het Leidseplein wordt een verblijfsplein, ofwel een plek waar de bezoeker zich welkom voelt. Doel van de herinrichting van het Leidseplein is om het voor de vele voetgangers en fietsers toegankelijker te maken. De renovatie en nieuwbouw van de gebouwen van met name culturele instellingen rondom het plein vormen daarvan een mooi slot. Denk aan het DeLaMar Theater dat binnenkort zijn deuren opent, het gerestaureerde City Theater, de gerestylede Jimmy Woo en de nieuwe club Bungalow 8. Ondernemers op het Leidseplein informeerden de burgemeester over het gewenste ondernemersklimaat en de wens om het imago van het Leidseplein te verbeteren. Van de buurtbewoners kreeg de burgemeester te horen hoe het is om rondom het Leidseplein te wonen en wat hun mening is over de herontwikkeling van het Leidseplein.

---