Politie Hollands Midden

Oegstgeest - Poging inbraken door middel van gaatjes boren

Oegstgeest, 20-09-2010 o In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 september zijn er vijf poging inbraken geweest in woningen aan de Hendrik Andriessenlaan, de Adriaan Schuurmanlaan, de Rosa Spierlaan (2x) en de Willem Vogellaan.

Bij een tweede woning aan de Hendrik Andriessenlaan is er daadwerkelijk ingebroken. Uit de woning werden een laptop en een mobiele telefoon gestolen.

In alle gevallen heeft men gaatjes geboord, in het raamkozijn of onder het slot van de achterdeur, om binnen te komen. Door goed hang- en sluitwerk konden de inbraken worden voorkomen.

Gaatjes boren Gaatjes boren in de stijl ter hoogte van raam- of deurboompjes is een methode die op nummer drie staat van wijzen van inbreken. Ramen en deuren die niet met een slot zijn afgesloten geven inbrekers eenvoudig de kans via het geboorde gat de sluiting openen. Door het bevestigen van raam- en deurboompjes die voorzien zijn van sloten die voldoen aan de eisen van het Keurmerk Veilig Wonen kan een dergelijke inbraak worden voorkomen.

Sporen Wat te doen al er is ingebroken? Bel de politie via 0900-8844 en laat de situatie zoveel mogelijk intact zoals is aangetroffen. Dit omdat de inbrekers sporen hebben achtergelaten. Dat maakt de kans dat de daders gepakt worden groter.