Politie Groningen

Maandag 20 september 2010

Provincie Groningen, 20-09-2010

Pizzabezorger beroofd

GRONINGEN Een pizzabezorger is zaterdagavond op de Planetenlaan in Groningen beroofd van zijn portemonnee. Het slachtoffer stapte rond 23:45 uur juist van zijn bromfiets af om een pizza te bezorgen toen hij werd belaagd door drie mannen met bivakmutsen op. Onder bedreiging eisten ze van de 18-jarige uit Groningen zijn portemonnee. Daarna ging het drietal er vandoor. De politie stelt een onderzoek in.

Bedrijfsauto gestolen en later teruggevonden

GRONINGEN / PEIZE De politie heeft zondagnacht gezocht naar een gestolen bedrijfsauto. De bestuurder deed aangifte nadat hij bemerkte dat zijn auto op de Laan 1940-1945 in Groningen gestolen was. Het voertuig (t.b.v. wegwerkzaamheden) werd gebruikt ter beveiliging van een aanrijding en voerde oranje zwaailichten. In een onbewaakt ogenblik werd het bewuste voertuig meegenomen. Later die nacht werd de bedrijfsauto door agenten teruggevonden in een sloot nabij de kruising Peizerweg/Turfsingel in Winde (nabij Peize). De politie heeft de bedrijfsauto veiliggesteld voor onderzoek.

Alcomobilist aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zondagnacht een 20-jarige man uit Haren (gn) aangehouden op de Laan 1940-1945. De bestuurder van een auto botste tegen de vangrail en had te diep in het glaasje gekeken. Op het politiebureau bleek dat hij ruim 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. De 20-jarige ontkende gereden te hebben. Hij verklaarde dat hij met anderen in de auto zat en dat de werkelijke bestuurder er na de aanrijding vandoor was gegaan. Getuigen spraken dit tegen. Zijn rijbewijs is ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Beschonken vrouw vernielt interieur auto

GRONINGEN De politie heeft zondagmorgen in de Parklaan in Groningen een 24-jarige vrouw uit Hoogezand aangehouden. De vrouw was onder invloed van alcohol en bekende het interieur van een geparkeerde auto te hebben vernield. Vragen van de agenten wilde ze niet beantwoorden. Bij de aanhouding gaf ze onjuiste personalia op. Daarop werd ze meegenomen naar het politiebureau. Ze is ter ontnuchtering ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Schone slaper parkeert auto op vluchtstrook

LEEK De politie heeft zondagmorgen een slapende automobilist van de A7 gehaald. De man uit Roden (40) had zijn auto op de vluchtstrook van de afrit gezet en was daar gaan slapen. Andere weggebruikers waarschuwden de politie omdat ze de situatie niet vertrouwden. Agenten spraken de Drent aan en namen een alcoholtest af. Daaruit bleek dat hij alcohol had genuttigd. Het voertuig werd overgebracht naar het politiebureau. Daar kreeg de man een rijverbod.

Gewonden na voorrangsfout

STADSKANAAL Bij een verkeersongeval op de kruising Onstwedderweg met de Schotlandlaan in Stadskanaal, zijn zondagmorgen twee personen gewond geraakt. Een 80-jarige automobilist uit Stadskanaal gaf op het kruispunt geen voorrang aan een 66-jarige automobilist uit Wedde. Het voertuig van de inwoner van Wedde sloeg over de kop en kwam op een verkeerspaaltje tot stilstand. Hij en zijn 67-jarige partner zijn met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een registratie van het ongeval gemaakt.

Scooterbestuurster gewond na ongeval

GRONINGEN Een 27-jarige scooterbestuurster uit Groningen is zondagmiddag gewond geraakt in de Meeuwerderweg. De vrouw schrok van een 54-jarige automobilist die uit een zijstraat kwam. Door de schrik viel ze van de tweewieler en gleed tegen de auto van de Groninger aan. De 27-jarige is met letsel aan het gezicht en aan haar voet naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een registratie gemaakt.

Verkeersongeval door schrikreactie

SCHARMER Bij een verkeersongeval op de Hoofdweg in Scharmer zijn zondagmiddag twee personen lichtgewond geraakt. De 29-jarige bestuurder uit Groningen schrok van een auto uit een zijstraat en trapte te hard op de rem. Door het natte wegdek schoot het voertuig door en kwam tegen een boom tot stilstand. Behalve de bestuurder raakte ook een 16-jarige inzittende uit Harkstede gewond. Beide mannen kwamen er vanaf met schaaf- en snijwonden.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde zondag op diverse plaatsen op snelheid.

§ Sint Annen, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 2461, aantal overtredingen: 71, hoogst gemeten snelheid: 135 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

§ Veendam, Egypteneinde: aantal geregistreerde voertuigen: 312, aantal overtredingen: 86, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

§ Sappemeer, Vosholen: aantal geregistreerde voertuigen: 319, aantal overtredingen: 117, hoogst gemeten snelheid: 84 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

§ Noordbroek, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 551, aantal overtredingen: 49, hoogst gemeten snelheid: 143 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

§ Leens, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 818, aantal overtredingen: 43, hoogst gemeten snelheid: 107 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.