Gemeente Urk

Commissaris van de Koningin bezoekt Urk

Donderdag 16 september jl. bracht de Commissaris van de Koningin van de provincie Flevoland, Leen Verbeek, een bezoek aan Urk.

Aan het begin van de middag werd de Commissaris van de Koningin ontvangen door het college van gemeente Urk. Er werd een korte rondleiding gegeven door het nieuwe bestuursgedeelte van het gemeentehuis. Vervolgens informeerde het college de heer Verbeek over diverse onderwerpen die op Urk spelen, waaronder de financiële positie, jeugdbeleid, woningbouw, bedrijfsterreinen, economische ontwikkelingen en het visserijbeleid. Daarna kreeg de Commissaris een rondrit aangeboden in het toeristische treintje, waarbij hij ondermeer Triade nog bezocht. De middag werd afgesloten in De Koningshof waar een ontmoeting plaats vond met de fractievoorzitters.

Â

De heer Verbeek vindt het belangrijk zich goed te informeren over wat er zich in de gemeenten afspeelt. Daarom legt hij werkbezoeken af zodat hij in gesprek raakt met bestuurders en inwoners en beleeft hij zelf wat hen beweegt, hoe er over diverse kwesties wordt nagedacht en welke ambities er leven.