Gemeente Aalsmeer

inburgering in de gemeente Aalsmeer en Uithoorn

Promotietour inburgering in de gemeente Aalsmeer en Uithoorn

Woensdag 15 september heeft het samenwerkingsverband van de gemeente Aalsmeer en Uithoorn (de G2) de inburgering in beide gemeenten gepromoot.

foto Ad Verburg Mogelijk heeft u het gezien, want een rijdend billboard (vrachtwagentje) en een fiets met een campagne uiting (promotiefiets) was te zien op de markt van Uithoorn en in de winkelcentra van Aalsmeer. Daarnaast zijn er folders uitgedeeld. Wethouders Ad Verburg (gemeente Aalsmeer) en Maarten Levenbach (gemeente Uithoorn) hadden de eer om met de promotiefiets rond te rijden.

Sinds 1 januari 2007 kennen we in Nederland de verplichte inburgering. Dit jaar is het ook mogelijk om vrijwillig in te burgeren. In Aalsmeer en Uithoorn wonen veel mensen in de doelgroep `vrijwillige inburgeraar'. Beide wethouders vinden inburgeren ook belangrijk. Zowel verplichte als vrijwillige inburgeraars leren de Nederlandse taal en hoe zij in Nederland met elkaar leven. Dit bevordert de integratie.

De afdeling Werk en Inkomen van het samenwerkingsverband van de gemeente Aalsmeer en Uithoorn verzorgt de inburgering voor beide gemeenten. In 2010 heeft het samenwerkingsverband in totaal 140 inburgeringstrajecten aangeboden, 60 in Aalsmeer en 80 in Uithoorn. Ondanks de aangekondigde bezuiniging door het kabinet wil het samenwerkingsverband het inburgeren blijven promoten. Het spreken van de Nederlandse taal en het begrijpen van de Nederlandse cultuur zorgt ervoor dat `nieuwe' Nederlanders sneller kunnen meedoen in de samenleving.

Heeft u vragen over inburgering, neem dan contact op met de afdeling Werk en Inkomen. Zij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 9.00 en 11.00 op telefoonnummer 0297 - 51 31 33.

Ad Verburg inburgering