Rechtbank Arnhem


Edese veelpleger veroordeeld

Arnhem, 20 september 2010 - De rechtbank heeft een 29 jarige veelpleger uit Ede veroordeeld tot een gevangenisstraf van 270 dagen voor het plegen van acht feiten in de periode van 20 mei 2008 tot en met 10 juli 2009.

De man werd veroordeeld voor onder andere het plegen van een diefstal in de Marskramer in Zetten, een diefstal bij de Mediamarkt in Ede en tweemaal een poging tot diefstal uit een woning in Zetten. De diefstal in de Mediamarkt ging gepaard met (bedreigingen met) geweld. Behalve voor de diefstallen is de man veroordeeld voor beledigingen, bedreigingen en een vernieling in een dronkenmanscel van het politiebureau in Nijmegen.

De rechtbank heeft bepaald dat de man de schade aan die cel moet vergoeden. De man bekende een aantal feiten maar ontkende ook een aantal. De rechtbank achtte de verweren van de man echter niet geloofwaardig. De rechtbank rekent het de verdachte aan dat hij geen respect heeft getoond voor de eigendommen van anderen en evenmin voor mensen die tegen zijn onrechtmatig handelen optraden, of die simpelweg met hem geconfronteerd werden.

De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. De rechtbank heeft bij het bepalen van de hoogte van de straf rekening gehouden met de strafrechtelijke geschiedenis van de man evenals de conclusie van een deskundigenrapport, inhoudende dat de man ten tijde van het plegen van de feiten als gedeeltelijk ontoerekeningsvatbaar moet worden beschouwd.

Bron: Rechtbank Arnhem
Datum actualiteit: 20 september 2010 Naar boven