Politie Drenthe

Maandag 20 september 2010

Provincie Drenthe, 20-09-2010

Bedrijfsauto gestolen en later teruggevonden

GRONINGEN / PEIZE De politie heeft zondagnacht gezocht naar een gestolen bedrijfsauto. De bestuurder deed aangifte nadat hij bemerkte dat zijn auto op de Laan 1940-1945 in Groningen gestolen was. Het voertuig (t.b.v. wegwerkzaamheden) werd gebruikt ter beveiliging van een aanrijding en voerde oranje zwaailichten. In een onbewaakt ogenblik werd het bewuste voertuig meegenomen. Later die nacht werd de bedrijfsauto door agenten teruggevonden in een sloot nabij de kruising Peizerweg/Turfsingel in Winde (nabij Peize). De politie heeft de bedrijfsauto veiliggesteld voor onderzoek.

Bromfietser onder invloed

ANNEN - Op zondag 19 september, omstreeks 17: 30 ontving de politie een melding dat een bromfietser onderuit was gegaan op de Zuidlaarderweg. Ter plaatse bleek dat de bromfietser, een 26-jarige man uit Zuidlaren, daarbij verwondingen in zijn gezicht had opgelopen. Bovendien had hij alcohol gebruikt. De blaastest wees uit dat hij 2 promille in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Politie onderzoekt woninginbraak

ASSEN Zondagmiddag kreeg de politie een melding van een woninginbraak aan de Steendijk. Ter plekke bleek dat de dader is binnengekomen door een raam open te breken. Uit de woning is een laptop gestolen. De politie onderzoekt deze inbraak.

Resultaten snelheidscontrole

HOOGHALEN Zaterdag heeft er tussen 15.00 en 20.00 uur een snelheidscontrole plaatsgevonden op de A28. Tussen de genoemde tijdstippen is de snelheid gemeten van 7284 passerende voertuigen. Daarvan reden er 1282 met een te hoge snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 202 km/u.

Aangekondigde snelheidscontroles

De politie kiest ervoor om snelheidscontroles aan te kondigen, hoewel niet tot in detail bekend is op welke plaats de controle gehouden wordt. Dit blijkt de gemiddelde snelheid behoorlijk te drukken. De ernst van een verkeersongeval neemt toe naarmate er harder gereden wordt.

Met alle gevolgen voor de verkeersdeelnemers. Weten waar Politie Drenthe deze week controleert? Kijk opwww.verkeershandhaving.nlbij controles. De resultaten van deze controles worden in de reguliere persberichten meegenomen.

Voor de komende week zijn de volgende controles gepland: Op dinsdag 21 september is er tussen 09.00 en 17.00 uur een snelheidscontrole op de Industrieweg in Assen.

Op woensdag 22 september wordt tussen 09.00 en 17.30 uur in het Zuidwesten van Drenthe gecontroleerd op het niet-handsfree bellen.

Samen kunnen we werken aan een veiliger verkeer.