Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.50 uur

Utrecht, 20-09-2010

Flink op het gas

MAARSSEN Een automobilist wist op zondagavond 19 september het gaspedaal goed te vinden. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Rond 19.20 uur zagen agenten een automobilist met een pittige snelheid over de Zuilense Ring in de richting van de Rijksweg A2 rijden. Zij gingen achter hem aan en klokten hem op de Zuilense Ring op 137 km/u, terwijl daar een maximumsnelheid van 100 km/u geldt. Nog voordat de agenten hem een stopteken konden geven, reed de automobilist, een 19-jarige jongeman uit Utrecht, de Rijksweg A2 in de richting van Amsterdam op. Weer wist hij het gaspedaal goed te vinden. Hij reed (al gecorrigeerd) 150 km/u, terwijl ook daar een maximumsnelheid van 100 km/u geldt. De Utrechter werd aan de kant gezet. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Vechtpartij

MAARSSEN Op zondagavond 19 september gingen meerdere mannen met elkaar op de vuist.

Rond 19.20 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij op Reigerskamp. Agenten gingen ter plaatse, maar toen bleek de rust al te zijn teruggekeerd. Daar spraken de agenten met twee 19-jarige jongemannen uit Maarssen. Zij verklaarden al langere tijd problemen te hebben met een 18-jarige jongeman uit Maarssen. Zij hadden het die avond weer met elkaar aan de stok gekregen. Daarbij waren zij door de 18-jarige Maarssenaar en enkele vrienden van hem aangevallen, waarbij over en weer klappen vielen. Vervolgens waren de 18-jarige Maarssenaar en zijn vrienden ervandoor gegaan.

Beide 19-jarige jongemannen verklaarden aangifte van mishandeling te gaan doen. De politie stelt een onderzoek in naar wat er precies is gebeurd.

Meer dan dubbele snelheid

BREUKELEN Een automobiliste reed aan het begin van de nacht van zondag 19 op maandag 20 september met meer dan de dubbel toegestane snelheid over de Rijksweg A2.

Rond 00.40 uur zag een agent een auto met zeer hoge snelheid over de Rijksweg A2 in de richting van Utrecht rijden. Hij ging achter de laagvlieger aan en klokte de snelheid ter hoogte van Breukelen op geijkt 188 km/u, terwijl daar een maximumsnelheid van 90 km/u geldt. De agent gaf de automobiliste, een 24-jarige vrouw uit Amsterdam, een stopteken. De Amsterdamse moest haar rijbewijs inleveren en zij kreeg een proces-verbaal voor een (gecorrigeerde) snelheid van 182 km/u.