Politie Zuid-Holland-Zuid

Persberichten Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 20-09-2010

VERDACHTE VAN VERNIELING AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 29-jarige Dordtenaar is op 20 september rond 00.45 uur op het politiebureau aan de Overkampweg aangehouden. De man had zich bij de balie gemeld met de mededeling dat hij net een ruzie achter de rug had. Toen een agent een moment geduld vroeg om met een collega te overleggen, ging de man door het lint. Hij vernielde een plantenbak en werd aangehouden. Na een nacht cel wordt hij verhoord.

VERDACHTE BROMFIETSER AANGEHOUDEN
DORDRECHT De bromfietser die op zaterdagavond 11 september 2010 opzettelijk op een politieman inreed is op de Thorbeckeweg aangehouden. De verdachte kwam die zaterdag op de Brouwersdijk met zijn bromfiets agenten van het biketeam tegen. Hij reed hen bijna omver waarop de agenten hem op zijn gedrag aanspraken. De bromfietser reed er vandoor, maar op de Frans Lebretlaan wisten de agenten hem te achterhalen. Daar reed de brommer opzettelijk op een agent in. Deze kon de tweewieler nog net ontwijken. De politie stelde een onderzoek in dat leidde naar de verdachte. Hij werd op 20 september gevonden en aangehouden. Hij is ingesloten.

GEWOND AAN GEZICHT
DORDRECHT Een 47-jarige vrouw uit Dordrecht is op 19 september om 23.45 uur gewond geraakt toen ze op de Kleine Spuistraat met haar fiets ten val kwam. Wat er precies gebeurde is niet bekend, maar ze had kennelijk wel gedronken. De vrouw liep een flinke hoofdwond en schaafwonden over haar hele gezicht op. Een ambulance heeft haar naar het ziekenhuis gebracht.

AANHANGWAGEN IN BRAND
ZWIJNDRECHT De inboedel van een op de Kijfhoek geparkeerde aanhangwagen is op 19 september in brand geraakt. De wagen was met autovelgen en andere onderdelen met daartussen brandbaar materiaal geladen. Niemand raakte gewond en de brandweer had de vlammen snel uit. De spullen kunnen niet spontaan zijn gaan branden, zodat de politie uitgaat van brandstichting.

IN HET WATER
DORDRECHT Een 69-jarige man uit Dordrecht is op 19 september omstreeks 14.00 uur te water geraakt toen hij in het Overkamppark de controle over stuur van zijn scootmobiel verloor. Hoe dat kon gebeuren is niet bekend. Omstanders haalden het slachtoffer uit het water. Hij had het koud, maar mankeerde verder niets. De brandweer heeft de scootmobiel uit het water gehaald, waarna de politie het vervoermiddel bij de man thuis afleverde.