Politie Haaglanden

Persberichten 20 september

Haaglanden, 20-09-2010

Integrale controle in Den Haag
Den Haag De politie organiseerde vrijdag 17 september tussen 15.00 en 22.00 uur een Integrale controleactie op de Jaap Edenweg. In samenwerking met onder meer de Rijksdienst voor het wegverkeer (RDW), de Gemeentelijke Belastingdienst Den Haag, Rijksbelastingen en de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) controleerden de diverse diensten meer dan honderd personenautos en andere voertuigen.

Door de agenten werden 84 processen-verbaal uitgeschreven voor diverse verkeersfeiten. Daarnaast inde de politie bij personen openstaande boetes. De taxicontrole door de Inspectie Verkeer en Waterstaat leverde processen-verbaal op ter zake van ongeldig vergunningsbewijzen, onvolledige rittenstaten en werkmappen.

De Gemeentelijke Belastingdienst inde 6.800 euro aan achterstallige belasting. Er is twee keer beslag gelegd op een auto. De Rijksbelastingdienst controleerde eveneens op openstaande belastingschulden. De belastingplichtigen die een schuld hadden openstaan konden direct contant of met een pinpas betalen. Het totale bedrag dat is geïnd bedroeg 2050 euro en er werden 33 personenautos onderzocht. 21 daarvan werden in beslag genomen, tien voertuigen werden direct afgevoerd. De politie incaseerde aan 1775 euro aan openstaande boetes. Ruim 300 automobilisten reden te hard over de Lozerlaan en kregen een proces-verbaal.

Politie zoekt getuigen straatroof
Den Haag Een 86-jarige vrouw was zondag 19 september om 21.45 uur het slachtoffer van een laffe straatroof. Zij liep op de Genestetlaan toen zij op de hoek met de Linnaeusstraat door een man bij haar arm werd gepakt. De man beroofde de vrouw van enjkele persoonlijke eigendommen en ging er vervolgens vandoor. De vrouw in schrik en verbijstering achterlatend. De dader heeft een Noord-Afrikaans uiterlijk, leeftijd 16-17 jaar. Hij droeg een witte baseballcap en droeg witte sportschoenen. De dader rende weg in de richting van de voetbalvereniging. Hebt u informatie over deze beroving? Bel met het politiebureau in Laak via 0090-8844.

Zonder rijbewijs en onverzekerd
Den Haag Een 18-jarige Hagenaar werd maandag 20 september aangehouden, omdat hij rond één uur s nachts zonder rijbewijs met een brommer over het Frans Halsplein scheurde. De brommer bleek ook nog eens onverzekerd. Tegen de eigenaar van de brommer wordt eveneens proces-verbaal opgemaakt, omdat hij de onverzekerde brommer had uitgeleend.

Bulgaar van de weg gehaald
Den Haag Een 26-jarige Bulgaarse automobilist is in de nacht van zondag 19 op maandag 20 september door de politie van de weg gehaald. Agenten zagen de man omstreeks kwart over één met hoge snelheid door de De Heemstraat rijden. Zij zetten de achtervolging in en konden de auto in de Schalk Burgerstraat laten stoppen. De man bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Bovendien had hij teveel gedronken; de man blies 370 ugl. Ook vertoonde de auto meerdere gebreken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding met middengeleider
Den Haag De politie hield zondag 19 september rond 17.00 uur een man aan, nadat hij op de middengeleider van de N14 tegen een paal was gereden en voor meerdere bekeuringen gesignaleerd stond. De 25-jarige Haagse bestuurder kwam vanaf Rijksweg A4 en negeerde vervolgens een rood verkeerslicht en reed de N14 op. Vervolgens reed hij tegen een paal voordat hij in de Vliettunnel tot stilstand kwam. De sleepdienst vervoerde het voertuig en de verdachte moest mee naar het politiebureau. Hier bleek dat de bestuurder zonder rijbewijs reed. Het voertuig stond op naam van zijn vriendin. Zij stond zelf ook gesignaleerd voor openstaande bekeuringen. Zij koos ervoor nu de boetes van haar vriend te betalen en later die van haar. De politie nam haar auto in beslag, totdat ze haar eigen bekeuringen kan betalen.

Gestolen boot terug
Den Haag Een 50-jarige vrouw zag zondag 19 september om 20.00 uur tot haar verbazing de twee boten van haar moeder aangemeerd liggen aan de Calandkade, terwijl deze thuishoorden op de Weteringkade. De vrouw sprak een man aan, die bij de boten stond en hij kon haar vertellen dat hij de boten had verplaatst. De vrouw schakelde de politie in omdat zij haar boten terug wilde. De man was ondertussen de kajuit van de boot ingegaan toen de politie arriveerde. De agenten hielden de 45-jarige man aan voor diefstal van de boten.

Oor afgesneden
Den Haag Een 35-jarige man raakte zondag 19 september om 11.35 uur bijna zijn oor kwijt toen een 43-jarige man hem vermoedelijk met een steekwapen verwondde. De aanleiding was een ruzie als gevolg van wederzijdse irritaties. De 43-jarige verdachte bevond zich nog in de woning aan de Deimanstraat en kon op aanwijzing van het slachtoffer worden aangehouden. Het slachtoffer is voor behandeling vervoerd naar een ziekenhuis. De vermoedelijke dader is voor verhoor naar het politiebureau meegenomen.

Man aangehouden voor huiselijk geweld
Leidschendam In een woning Leidschendam hielden agenten zondag 19 september een 37-jarige man aan, voor de mishandeling van zijn vrouw. Buren van het echtpaar waarschuwde de politie. Toen agenten aankwamen, hoorden zij de vrouw buiten al gillen. Omdat ze niet wisten of er nog meer slachtoffers waren, forceerden de agenten de deur en hielden de man aan. In de woning was ook een baby van een paar weken oud aanwezig. De man werd op het politiebureau in verzekering gesteld. De vrouw en baby zijn elders ondergebracht.

Aanpak huiselijk geweld
Politie Haaglanden treedt bij dergelijke incidenten volgens een vast protocol op. Slachtoffers kunnen een beroep doen op maatschappelijk werk, terwijl tegen de daders proces-verbaal wordt opgemaakt, waarna ze worden verwezen naar De Waag. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk Geweld (www.steunpunthuiselijkgeweld.nl) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.

Zonder licht op gestolen fiets
Delft - Surveillerende agenten zagen maandag 20 september om 04.30 uur een man fietsen op de Buitenhofdreef zonder licht. Bij controle bleek al snel dat de damesfiets gestolen was. De 30-jarige man uit Delft had ook geen legitimatiebewijs bij zich. De agenten hielden de Delftenaar aan. De man zit nog vast voor verhoor.

Auto vast in bussluis
Delft - Een onfortuinlijke automobiliste reed zondag 19 september om 14.50 uur met haar auto op de Frederik van Eedenlaan en merkte pas toen ze vast stond dat ze in een bussluis gereden was. De auto raakte zwaarbeschadigd en stond muurvast. Een takelwagen moest er aan te pas komen om de auto weg te halen.

Straatroof, politie zoekt getuigen
Zoetermeer - Een 17-jarige jongen uit Pijnacker werd zondag 19 september om 15.45 uur het slachtoffer van een brutale straatroof. Het slachtoffer liep op het Kraaienveld toen hij van achteren ingehaald werd door een jongen. Toen het slachtoffer zich omdraaide zag hij de jongen die onmiddellijk zijn ketting pakte en hem een stomp in zijn gezicht gaf. Na een korte worsteling, waarbij de straatrover ten val kwam, zag het slachtoffer kans zijn ketting die op straat lag te pakken en weg te rennen. De straatrover raakte mogelijk bij deze worsteling gewond aan zijn kin. De dader was donker gekleurd en had kort donker geschoren haar, tussen de 20 en 25 jaar oud en ongeveer 1.80 meter lang. Verder had de dader een gezet postuur en een opvallend grote platte neus met grote neusgaten. De man droeg een New York Yankees petje, donker blauwe sportschoenen met witte veters, een donker blauwe wijde spijkerbroek en een zegelring. De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof.
Hebt u iets gezien of gehoord of hebt u informatie die kan helpen neem dan contact op met de recherche van Bureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem dan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.