Gemeente Nuenen


Zilveren onderscheiding voor Henri Smits

Op vrijdag 17 september 2010 was de officiële opening van het Vincentre. Henri Smits is een van de mensen die daarvoor heeft gezorgd. Voor dat feit en voor zijn lange staat van verdienste voor de Nuenense gemeenschap ontving Henri Smits in de theaterzaal van Het Klooster uit handen van burgemeester Ligtvoet de zilveren gemeentelijke erepenning van Nuenen. Een kleine greep uit zijn verdiensten:


- 1988 tot heden: Hoofdfunctie o.a. Directeur bij Woningbouwvereniging Helpt Elkander


- 2003 tot heden: Glasvezelproject Ons Net Nuenen


- 2000 tot heden: Inzet voor Stichting Van Gogh Village Nuenen en mede-initiator en realisator van het nieuwe Vincentre

Â

De heer Smits is een belangrijke initiator van diverse nieuwe ontwikkelingen binnen de volkshuisvesting. Het domotica project aan de Zuster Celinehof / Weverstraat in Nuenen is een van de eerste projecten van dit soort in Nederland. âHuisautomatiseringâ om ouderen langer zelfstandig te kunnen laten wonen. Ook de ontwikkeling van brede scholen heeft zijn aandacht gekregen. Brede scholen met primair onderwijs, voor- en naschoolse opvang evenals wijkgebonden functies leveren een bijdrage aan de kwaliteit van de leefomgeving. De heer Smits boeit en bindt partijen. Mede door zijn verdiensten haalt Nuenen de prestatieafspraken als enige in de regio.

Â

In 2005 werden alle woningen van Helpt Elkander evenals alle woningen in de gemeente Nuenen aangesloten op een glasvezelnetwerk. De ontwikkeling van dit netwerk is mede op initiatief en onder leiding van de heer Smits tot stand gekomen.

Henri Smits is een van de dragers van het project â Van Gogh Village Nuenenâ en realisator van het nieuwe Vincentre. Dit mag voor Nuenen niet mislukken â¦.â was zijn credo!! Belangrijk voor Nuenen, regio, land en internationaal.

Â

De afgelopen jaren heeft de heer Henri Smits in Nederland maar ook ver daarbuiten de nodige prijzen, awards, onderscheidingen in ontvangst mogen nemen. Maar een gemeentelijke ontbrak nog aan dit rijtje. Het gemeentebestuur wil met de uitreiking van de zilveren erepenning haar waardering overbrengen voor de inzet van Henri Smits voor de Nuenense gemeenschap.

Â