Gemeente Blaricum

Werkzaamheden reconstructie Randweg Oost en 't Merk 20 september van start

16-09-2010

Maandag 20 september 2010 starten de werkzaamheden op de Randweg Oost en 't Merk in Blaricum. De eerste week is vooral voorbereidend werk. Zoals onder andere het aanpassen van de aanwezige verkeersregelinstallaties. Verder worden voor de aanleg van de extra rijstrook op de Stichtseweg de bomen verwijderd

Vanaf maandag 27 september moet rekening worden gehouden met afsluitingen van de rijbaan vanaf Huizen richting de A27. Verkeer wordt dan zoveel via de andere rijbaan geleid. Dat betekent dat er voor beide rijrichtingen maar één rijstrook beschikbaar is. Helaas is het niet mogelijk de werkzaamheden uit te voeren zonder dat weggebruikers en omwonenden daar hinder van hebben. Wij vragen uw begrip voor de verwachte extra drukte en langere reistijden.

Maatregelen tijdens de uitvoering
Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden worden de volgende maatregelen genomen.

* De snelheid op de wegen wordt teruggebracht van 80 km/u naar 50 km/u of 30 km/u.

* Op de kruispunten Viersloot -'t Merk en Randweg Oost - Blaricummerweg worden de verkeerslichten uitgezet.
* Op het kruispunt Randweg Oost - Blaricummerweg wordt de voorsorteerstrook (linksaf) op de Randweg (richting de Blaricummerweg) vanaf de Stichtseweg afgesloten.
* Het verkeer vanaf de Blaricummerweg kan alleen nog rechtsaf de Gooijerweg oprijden of rechtsaf de Randweg richting de A27 opdraaien. Het is niet mogelijk om de Randweg over te steken en richting Huizen te rijden.

* De fietsersoversteek (Randweg) nabij de Blaricummerweg wordt afgesloten voor de veiligheid van de fietsers. Deze worden naar het kruispunt met de Stichtseweg geleid waar de verkeerslichten nog wel werken.

* Het agrarischverkeer van Eemnes naar de Flevopolder (v.v.) wordt tijdelijk over het fietspad over de Stichtseweg geleid (zoals vroeger ook gereden werd). Dit wordt ter plaatse met borden aangegeven.

Twee fases
Randweg Oost en 't Merk verbinden Blaricum (met name de wijk Bijvanck) en de gemeente Huizen met de A27. Na jarenlang intensief gebruik is deze belangrijke verbindingsweg aan vervanging toe. De werkzaamheden worden in 2 fases uitgevoerd. Fase 1 begint in 20 september en wordt in december 2010 afgerond. Fase 2 is gepland voor mei - juni 2011.

|