Gemeente Rheden

Mantelzorgsalon op 20 september 2010

De mantelzorgsalon is een bijeenkomst van en voor mantelzorgers. Even los zijn van de zorg, in een ontspannen sfeer en een mooie omgeving andere mantelzorgers ontmoeten en merken dat u er niet alleen voor staat. In de mantelzorgsalon kunt u ervaringen en emoties delen, maar u kunt ook informatie krijgen die u kan helpen bij uw taken als mantelzorger. De mantelzorgsalon wordt georganiseerd door het Meldpunt Vrijwillige Thuishulp en mantelzorgondersteuning en mede mogelijk gemaakt door de gemeenten Rheden en Rozendaal.

Thema mantelzorgsalon 20 september: Mentorschap

Mentorschap houdt in dat een geschoolde vrijwilliger op verzoek de belangen behartigt voor meerderjarige mensen die zelf geen beslissingen (meer) kunnen nemen over hun behandeling, verzorging en/of begeleiding. Bijvoorbeeld voor mensen met een dementie, een verstandelijke of psychiatrische beperking.

Laura Vermeulen, medewerker van de Stichting Mentorschap Midden Gelderland zal tijdens de salon uitleg geven over wat mentorschap precies inhoudt en wanneer een mentor bijvoorbeeld naast de mantelzorger ingezet kan worden.Na haar presentatie is er ruim gelegenheid voor het stellen van vragen.

Komt u ook?

De mantelzorgsalon Rheden en Rozendaal wordt gehouden in Bezoekerscentrum Veluwezoom. U bent vanaf 13.30 uur van harte welkom. Het programma start om 14.00 uur en eindigt uiterlijk om 16.30 uur. Aan het bezoeken van de mantelzorgsalon zijn geen kosten verbonden, koffie en thee zijn gratis. Om te weten op hoeveel bezoekers wij kunnen rekenen, vragen wij u om u voor 12 september telefonisch aan te melden, tel. (026) 38 31 541 van Meldpunt Vrijwillige Thuishulp Rheden en Rozendaal. Zij zijn bereikbaar op werkdagen van 9.30 tot 11.30 uur.

Vervoer of vervangende zorg

Wilt u de mantelzorgsalon bezoeken, maar heeft u niemand kunnen vinden die de zorg even van u over wilt nemen? Of hebt u geen vervoer om de mantelzorgsalon te bezoeken? Neem dan contact op met het Meldpunt, wij gaan dan ons best doen iets voor u te regelen.