Stichting Biologica


Nieuwe debatreeks 'toekomst landbouw en voedsel'


* Algemeen

* Professional

Biologica maakt u graag attent op een nieuwe debatserie over `de toekomst van de landbouw en ons voedsel'. Deze serie richt zich op `de prijs van ons voedsel'. Wat betalen we voor ons voedsel in termen van geld, gezondheid, milieu, landschap en biodiversiteit? Centraal staan de dilemma's tussen economische groei en duurzaamheid.

Het Centrum voor Landbouw en Milieu (CLM) en De Rode Hoed nodigen burgers en professionals uit om deel te nemen aan deze unieke 7-delige debatreeks met inleidingen van vooraanstaande denkers uit de landbouw en de voedselketen. De debatten staan onder leiding van Felix Rottenberg.
De reeks is mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Proeftuin Amsterdam en Triodos Foundation.

De opening is op maandagavond 20 september tijdens de Week van de Smaak en heeft als thema `De Hollandse maaltijd: vroeger, nu en straks' met o.a. bijdragen van Linda Roodenburg en Midas Dekkers. Op 16 december wordt de reeks afgerond met een debat over `Het gevecht om een plek op ons bord, in het schap en op het land'

Sprekers op de andere debatavonden zijn o.a. Roel Coutinho, Vandana Shiva en Jaap Seidell. Verder zullen voortrekkers uit het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties bijdragen leveren aan de reeks. Topkok Eric van Veluwen zorgt elke debatavond voor een toelichting op enkele gratis hapjes passend bij het thema.

Binnenkort vermelden de afzonderlijke debatavonden opwww.biologica.nl/agenda.

Voor alle informatie over data, het programma en kaartverkoop: www.rodehoed.nl

»