Ingezonden persbericht


Maandag 12 april 2010

Edvard Munch groots in de Kunsthal

18 september 2010 t/m 21 februari 2011

Dit najaar presenteert de Kunsthal Rotterdam een groots overzicht van de beroemde Noorse schilder Edvard Munch (1863-1944). Voor het allereerst in Nederland wordt er met ruim 150 schilderijen en werken op papier uitgebreid aandacht besteed aan het werk van Edvard Munch. De tentoonstelling laat een nieuw licht schijnen op zijn fascinerende oeuvre, dat bij het grote publiek vooral bekend is door het schilderij 'De Schreeuw' (1893).

Munchs werk is gebaseerd op persoonlijke obsessies, angsten en onzekerheden. Door de bijzondere kleuren en krachtige lijnvoering raken zijn schilderijen ons tot op de dag van vandaag. Edvard Munch is van grote invloed geweest op de ontwikkeling van het expressionisme aan het einde van de negentiende- en begin twintigste eeuw.

Alle werken in de tentoonstelling zijn afkomstig uit particuliere collecties en éénmalig voor deze tentoonstelling bij elkaar gebracht. De tentoonstelling is samengesteld door de Pinacothèque in Parijs.

Bij de tentoonstelling verschijnt een uitgebreide catalogus en worden verschillende activiteiten georganiseerd. Voor meer informatie www.kunsthal.nl