Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Betreft:

opening 'Art Galerie Mattemburgh

In het weekend van 18 en 19 september staat de Orangerie op landgoed Mattemburgh geheel in het teken van de feestelijke opening van 'Art Galerie Mattemburgh. Een nieuwe Galerie op de grens van Bergen op Zoom en Woensdrecht, hartje Brabantse Wal.

Enkele maanden geleden hebben een aantal enthousiaste mensen uit de regio dit initiatief genomen en stichting Galerie Mattemburgh opgericht. Het gebied is toeristisch volop in beweging als Brabantse Wal regio. Volgens de nieuwe stichting mag kunst op die kalender niet ontbreken. De familie van Akkeren, eigenaar van de Orangerie is bereid gevonden medewerking te verlenen aan dit initiatief. De Orangerie op het landgoed ademt precies de juiste sfeer voor een galerie zoals de stichting deze voor ogen heeft. Midden op de Brabantse Wal, binnen het 'fietsgebied', Laagdrempelig, vrij te bezoeken en dan ook nog desgewenst in combinatie met een heerlijke versnapering. Prima om op deze manier kunst onder de mensen te brengen.

Een bezoek aan de Galerie in combinatie met het Landgoed past prima als activiteit voor mensen uit de regio of mensen die van buiten onze regio de Brabantse Wal bezoeken.

Stichting Galerie Mattemburgh zal ieder kwartaal in de Orangerie een nieuwe expositie organiseren ism spraakmakende kunstenaars. Gezien het feit dat de Orangerie over twee 'vleugels' bezit (een zomer en een winter vleugel), kunnen we zelfs meerdere kunstenaars tegelijk laten exposeren. Stichting Galerie Mattemburgh beperkt zich niet alleen tot het werven van kunstenaars uit de regio. Landgoed Mattemburgh ligt goed centraal t.o.v. Vlaanderen en Zeeland. Juist uit deze regio's wil men exposities naar de Galerie halen. Dit zou de Brabantse Wal extra bezoekers op kunnen leveren. De eerste exposant is Don van Rooy. Deze artistiek fotografische expositie heeft de titel; 'De stad in mijn dromen Rev'.

De officiële opening van Galerie Mattemburgh en de eerste expositie vind plaats op zaterdag 18 september om 15:35 uur. De openingshandeling wordt verricht door Wethouder Martin Groffen van de gemeente Woensdrecht en Wethouder Ton Linssen van de gemeente Bergen op Zoom.

Om het verder in aanvulling een feestelijke opening te laten zijn is er op zaterdag 18 en zondag 19 september op het landgoed o.a een familie picknick, Hihgtea en een muzikale wandeling georganiseerd te starten vanaf de Orangerie. In de Orangerie is er een amuse en wijnproeverij voor de bezoekers ism met Horstink Wijn & Wetenschap.




Ingezonden persbericht