Deelgemeente Charlois Rotterdam

Dag van de Dijk wordt spetterend waterfeest!

Op zaterdag 18 september is het Zuiderpark één van de zeven locaties waar in het kader van de Dag van de Dijk wateractiviteiten worden georganiseerd, met waterwandelingen, fietstochten en fotoworkshops. U kunt u aanmelden voor de diverse onderdelen.

Ook de Schulpweg, aan de westrand van deelgemeente Charlois, is een dijk (foto: Jan van der Ploeg) De Dag van de Dijk is een landelijk evenement waarbij speciale aandacht wordt gevraagd voor het waterbeheer. De waterschappen en Rijkswaterstaat organiseren op die dag een aantal feestelijke activiteiten voor jong en oud rond het thema water en waterveiligheid. De meeste evenementen spelen zich letterlijk af op een dijk, het oer-Hollandse symbool van ons leven met het water. Bezoekers kunnen rekenen op tal van verrassende en boeiende wateractiviteiten. De dag wordt ondersteund vanuit de campagne Nederland Leeft met Water.

Zonder dijken en duinen zou 60 procent van Nederland regelmatig onder water staan. Al eeuwenlang zetten we het water naar onze hand. Maar het is niet vanzelfsprekend dat dit zo blijft. Vanwege de klimaatverandering krijgt het land te maken met een stijgende zeespiegel en meer extreem natte of droge perioden. Nederland wil voorop blijven lopen als het om water gaat. Samen met de waterschappen, Rijkswaterstaat, andere overheden, bedrijven en wetenschap bouwen we aan een veilige en leefbare toekomst. Iets om trots op te zijn en op een feestelijke manier bij stil te staan.

Wandelen en fietsen
De wandelingen en fietstochten beginnen om 11.00 en 13.00 uur. Het begin- en eindpunt is de promenade bij het 'Avontureneiland', ingang Oldegaarde, ter hoogte van voetbalvereniging Spartaan '20.

Fotowedstrijd
In het kader van de Dag van de Dijk is ook een nationale fotowedstrijd van start gegaan in samenwerking met National Geographic en de campagne Nederland Leeft met Water . Geïnteresseerden kunnen hun fotos uploaden op www.nederlandleeftmetwater.nl en schitterende prijzen winnen. Zaterdag 18 september zijn er in het Zuiderpark fotoworkshops die worden gegeven door National Geographic. Deze workshops beginnen op 10.30 uur, 11.30 uur, 12.30 uur en 13.30 uur (eigen camera meebrengen!)

Inschrijven
Vooraf inschrijven is noodzakelijk vanwege het beperkte aantal plaatsen. Wilt u meedoen met een wandeling, een fietstocht of de fotoworkshop stuur dan een e-mail. Vergeet niet uw naam en adres te vermelden en de activiteit waaraan u wilt meedoen. U kunt zich aanmelden via: dagvandedijk@wshd.nl.

Meer informatie op de website van Hollandse Delta: www.wshd.nl