Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Harderwijk - Opel Vectra gestolen                         |

Donderdag 16 september is een groene personenauto, een Opel Vectra, gestolen vanaf de Korhoenlaan in Harderwijk.


De auto werd omstreeks 19.45 geparkeerd op de Kornhoenlaan bij camping de Konijnenberg in Harderwijk. De diefstal werd omstreeks 22.40 uur ontdekt. De groene Opel Vectra met het kenteken NJ-XN-34 staat inmiddels als gestolen geregistreerd.

|     |'t- Harde - Hennepkwekerij ontmanteld                     |

De politie heeft donderdag 16 september in een pand aan de Veldbiesweg in 't Harde een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.


De politie stelde een onderzoek in op het betreffende adres naar aanleiding van een melding. In de kwekerij stonden ruim 330 planten. Deze planten en de aangetroffen apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie stelt een nader onderzoek in naar wie verantwoordelijk was voor de kwekerij.

|     |Putten - Fietsen weggenomen uit schuur                    |

In de nacht van woensdag op donderdag 16 september hebben onbekenden een aantal fietsen weggenomen uit een niet afgesloten schuur bij een woning aan de Huddingweg in Putten. Diezelfde nacht werden meerdere diefstallen gepleegd. De politie is een onderzoek gestart.


De diefstal werd donderdagochtend ontdekt en gemeld bij de politie.
Uit een niet afgesloten schuur bij een andere woning werden onder meer fietsen en tuingereedschap weggenomen. Deze goederen werden voor de woning weer aangetroffen. De goederen waren vermoedelijk klaar gezet om ze later op te halen.


Vanaf een auto die geparkeerd stond aan de Huddingweg werd een trilplaat weggenomen. Deze trilplaat werd donderdagochtend weer teruggevonden. Uit een niet afgesloten auto die op een bedrijfsterrein aan de Huddingweg stond werd een navigatiesysteem weggenomen.


De politie is een onderzoek gestart en vraagt mensen die iets gezien hebben wat in verband kan worden gebracht met de diefstallen contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844. Daarnaast adviseert de politie om bij afwezigheid altijd deuren en ramen van woningen en schuren af te sluiten. Ook adviseert zij om auto's af te sluiten en geen waardevolle goederen achter te laten in auto's.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(

---- --
---- --