Dienstenbond CNV

Nieuws

16 september 2010

V&D verkocht

ONDERHANDELINGEN SOCIAAL PLAN VERGEVORDERD

Afgelopen dinsdag is duidelijk geworden dat V&D overgenomen wordt van de huidige eigenaar Maxeda door SUN European.
CNV Dienstenbond is door Maxeda geïnformeerd, zowel in de aanloop, als na het feitelijke overnamebod. Omdat er mogelijk gevolgen kunnen zijn voor medewerkers is er hard gewerkt aan een goed Sociaal Plan, waar de laatste hand aan wordt gelegd.

Overname
Nadat Maxeda V&D in de etalage heeft gezet, was het wachten op een nieuwe koper. Die is gevonden in SUN European. Niet een geheel onbekend bedrijf; in Nederland zijn zij eigenaar van Neckermann. Echter, wat hun bedoeling is met V&D en of zij ook daadwerkelijk het door CNV Dienstenbond als voorwaarde voor verkoop geëiste Strategisch Plan voor V&D willen uitvoeren, is vooralsnog onduidelijk. Daarom heeft CNV Dienstenbond erop aangedrongen om op hele korte termijn met SUN European om de tafel te zitten om afspraken te kunnen maken voor de toekomst van V&D en met name de belangen die medewerkers daarbij hebben. We willen graag horen wat de plannen zijn en hoe medewerkers daarin passen.

Sociaal Plan
CNV Dienstenbond is vergevorderd in de gesprekken met Maxeda over een Sociaal Plan. Mochten er gevolgen zijn voor medewerkers dan moet dat zo goed mogelijk opgevangen worden. Het uitgangspunt van CNV Dienstenbond is daarbij altijd dat medewerkers aan het werk gehouden moeten worden. Het lijkt erop dat dat grotendeels gaat lukken. Desalniettemin zijn er ook goede afspraken voor situaties waarin medewerkers niet naar ander werk geleid kunnen worden. Op hele korte termijn zal CNV Dienstenbond weer verder praten met Maxeda over het Sociaal Plan in de hoop en verwachting dat dat nu snel tot een afronding komt.