Ingezonden persbericht



---


8 september 2010

Persbericht

Expositie Tomorrow I'll be a bird bij Enjoy the Crisis

Van 17 september tot en met 10 oktober presenteert expositieruimte Enjoy the Crisis in Enschede de expositie Tomorrow I'll be a bird van Judith Schepers.

Judith Schepers woont en werkt in Enschede, waar ze in 2002 afstudeerde aan de AKI Akademie voor beeldende kunst en vormgeving, bij de afdeling Monumentale Kunst. Ze heeft een atelier bij kunstenaarsinitiatief B93, waar ze ook actief is binnen het bestuur. Judith maakt zowel twee- als driedimensionaal werk.

Inspiratiebronnen

Schepers werken zijn o.a. geïnspireerd op mythen en sprookjes, geloof en bijgeloof. Geloof is, net als kunst, iets typisch menselijks. Mensen beseffen dat ze dood zullen gaan en zoeken een manier om desondanks door te kunnen gaan. Kunst is een soortgelijk verschijnsel: het heeft geen duidelijk functioneel doel, maar kan dienen als een vorm van zingeving, en probeert verder te reiken dan sterfelijkheid, iets ontastbaars te raken en een indruk achter te laten die niet vervaagd, maar blijft.

Tomorrow I'll be a bird
De tekeningen en schilderingen die getoont worden zijn dromen over vrijheid. Er duiken steeds vogels van allerlei pluimage op in het werk. De vogel is een gemakzuchtig symbool, dat veelvuldig wordt gebruikt om in te spelen op bepaalde sentimenten. Maar er is niets aan te doen, de vogel dient zich aan. Of hier sprake is van een oprecht verlangen of vals sentiment wordt aan de beoordeling van de toeschouwer overgelaten.

Feestelijke opening vrijdag 17 september.
De opening van de expositie is vrijdag 17 september vanaf 16:00 uur gratis te bezoeken bij expositieruimte Enjoy the Crisis, Kloosterstraat 1, (tegenover oude gebouw van Atak) Enschede. De muzikale omlijsting tijdens de opening wordt verzorgd door Richiebuzz.

Openingstijden expositie: 17 september t/m 10 september 2010

vrijdag, zaterdag en zondagmiddag van 13 tot 17 uur, andere dagen op afspraak.

Expositieruimte Enjoy the Crisis

Kloosterstraat 1

7514 EZ Enschede

http://enjoythecrisis.blogspot.com
06 28891310

////



Ingezonden persbericht