Ingezonden persbericht

PERSBERICHT
Juni 2010

Dubbeljubileumfeest van Podium Mozaïek en Theater RAST

Vrijdag 17 september t/m zondag 26 september 2010 - Podium Mozaïek
met Nederlands Blazers Ensemble, première voorstelling Jong RAST en de Megabazar met o.a. Djembé Dramé

Podium Mozaïek en Theater RAST zijn jarig! Vijf jaar geleden opende Podium Mozaïek haar deuren van de voormalige Pniëlkerk in stadsdeel Bos en Lommer. Theater RAST verhuisde toen van de Haarlemmerdijk naar Podium Mozaïek en bestaat dit jaar tien jaar. Podium Mozaïek en Rast vieren samen dit feestelijke moment en trakteren het trouwe en nieuwe publiek op een week vol uitgesproken programma's die kenmerkend zijn voor beide instellingen.

Vrijdag 17 en zaterdag 18 september: In september slaan Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) en Podium Mozaïek de handen ineen voor een uniek concert met gasten uit de muziek- en theaterwereld. Gevestigde namen en opkomende artiesten zoals Izaline Calister, Zena Edwards, Haytham Safia en Droeh Nankoe vanuit verschillende genres en culturen wisselen elkaar af en werken samen onder de bezielende leiding van het Nederlands Blazers Ensemble. Muziek van alle soorten, maten en tijden. Muziek die de zinnen en verbeelding prikkelt en waar de energie en het spelplezier vanaf spat. Artiesten die in het verleden met succes hebben opgetreden in Podium Mozaïek creëren met het NBE nieuw materiaal speciaal voor dit jubileum. Een terugblik door vooruit te kijken. Aanvang: 21.00 uur
Op zaterdag is er voorafgaand aan het concert een Diner Culturel, een driegangen diner waarbij een speciale gast aanschuift die tussen de gangen door vertelt over de achtergronden van de voorstelling.

Vrijdag 24 september gaat de nieuwe voorstelling van Jong RAST, Wall to Wall in première. Als voyeurs kijkt het publiek in de huiskamer van drie gezinnen naar binnen. Naar een bende van drie broers, de zooi van vijf zussen en een puber alleen op een te ruime sofa. De voorstelling geeft een vermoeden van de gevolgen van de financiële crisis en de crisis in het gezin zelf. Hoe je leefomgeving en opvoeding je maken tot wie je bent. Hoe je ouders je altijd tot voorbeeld zullen zijn, of je dat nou wilt of niet.
Na de voorstelling presenteert Theater RAST haar eerste theatertekstuitgave, namelijk die van BACKFIRE, geschreven door Anouk Saleming, de voorstelling van Jong RAST vorig jaar.
Wall to Wall is ook te zien op zaterdag 25 september. Aanvang vrijdag en zaterdag: 21.00 uur

Zondag 26 september vindt de Megabazar plaats op het Bos en Lommerplein. Een gratis toegankelijk festival voor alle buurtbewoners. Bij Podium Mozaïek is er die dag in en om het pand van alles te beleven voor grote en kleine kinderen: theateroptredens, muziek, workshops, peuterspeeltuin en ga zo maar door. Het geheel wordt afgesloten door Djembé Dramé die de aanwezigen om 16.45 uur naar het Bos en Lommerplein trommelen voor de afsluitende jam.