Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 17-09-2010

Bureau Brabant vraagt aandacht voor overvallen in Kaatsheuvel en Oosterhout

KAATSHEUVEL / OOSTERHOUT - Bureau Brabant besteedt volgende week aandacht aan twee overvallen. In Kaatsheuvel wordt een overvaller van een tankstation achtervolgd op zijn vluchtweg. Het programma vraagt nogmaals aandacht voor de overval op café de Sluis in Oosterhout. De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 20 september 2010 om 18.55 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 21 september 2010 om 16.55 uur. Het programma vraagt de kijkers om tips.

Kaatsheuvel
Een medewerkster van een tankstation in Kaatsheuvel wordt bij een gewapende overval bedreigd. Dit gebeurde op 18 augustus 2010, terwijl het slachtoffer in de shop aan het werk is. De dader komt de winkel binnen, bedreigt zijn slachtoffer met een vuurwapen en eist geld. Met zijn buit vlucht de man de weg, nog achterna gezeten door
oplettende getuigen. Maar hij kan ontkomen. De bewakingsbeelden spreken voor zich.

Oosterhout
Het onderzoek in deze overval is nog niet afgerond en de politie wil nogmaals de hulp van het publiek inroepen om de identiteit van de overvallers te achterhalen. Enkele nog aanwezige gasten van een café in Oosterhout krijgen de schrik van hun leven, als zij te maken krijgen met drie overvallers. De mannen, waarvan er een gewapend is, komen op 12 juni 2010, plotseling het café binnen en bedreigen de stamgasten. Meteen ontstaat er een fikse vechtpartij tussen de overvallers en enkele gasten. Bij de vechtpartij trok een slachtoffer het vest van één van de daders over zijn hoofd uit, waardoor zijn gezicht zichtbaar werd.
De daders gaan er dan ook heel snel weer vandoor, terwijl hun
slachtoffers erg geschrokken achterblijven. Bewakingsbeelden en signalementen van de daders vormen belangrijke aanwijzingen in hun richting.

Politie pakt buurman op na mishandeling

SPRANG-CAPELLE - De politie heeft gisteravond, even na 18.00 uur een 48-jarige inwoner uit Sprang-Capelle aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 61-jarige buurman te hebben mishandeld.

Het slachtoffer vertelde dat de verdachte bij hem aan de deur kwam met een vraag. Omdat de 61-jarige niet aan zijn verzoek kon voldoen aan sloeg de 48-jarige hem in het gezicht. Het slachtoffer liep daarbij onder andere een zwellingen op. De politie werd gewaarschuwd die de verdachte in een woning arresteerde.

Politie houdt viertal aan voor diefstal meubels

WAALWIJK - De politie heeft gistermiddag vier mannen van 28, 32, 28 en 21 jaar, afkomstig uit Tilburg, Waalwijk en Bulgarije aangehouden. Ze worden verdacht van diefstal meubels. Het viertal is op het bureau gehoord.

Rond 14.30 uur meldde een 52-jarige man uit Oijen dat onbekenden meubels wegnamen uit een bedrijfspand aan de Grotestraat. De politie trof bij het pand de verdachten en de melder aan. Deze verklaarde eigenaar te zijn van een aantal opgeslagen meubels die inmiddels door het viertal vervoerd waren. Het zou gaan om meubelstukken die een waarde vertegenwoordigen van 35.000 Euro.

Politie zoekt getuigen na diefstal velgen

DONGEN - De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van diefstal van velgen en banden bij een autogarage op het
industrieterrein Tichelrijt aan de Slof. Van acht auto's werden de velgen en banden weggenomen De diefstal vond plaats tussen 14 september jl. 19.30 uur en 15 september jl. 07.30 uur. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets verdachts gezien hebben die avond en nacht op het industrieterrein. Zij worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 17-09-2010 15:19 | © Regio Midden en West Brabant |