Groen!

Bart Dhondt verkozen als voorzitter van Jong Groen!

door Inge Jooris (Groen!) op 16 september 2010 in "Algemeen"

Gisteren (15/09) kozen de leden van Jong Groen! een nieuw nationaal bestuur. Bart Dhondt werd door de leden van Jong Groen! verkozen als voorzitter van Jong Groen!. Daarmee volgt hij Kristof Calvo op die zijn politiek engagement verder zet als jongst verkozen Kamerlid. Bart Dhondt is een 26-jarige ambtenaar uit Brussel, was reeds lid van het bestuur van Jong Groen! en is momenteel eerste opvolger voor Groen! in het Brussels Parlement. Als ondervoorzitter kozen de Jong Groen!-leden Loes Van Cleemput uit Antwerpen, die haar intrede maakte als vormingsverantwoordelijke van het vorige bestuur en zich daar wist te ontpoppen als nieuw aanstormend talent.

Bart Dhondt, kersvers voorzitter van Jong Groen!, reageert enthousiast: "Ik stelde mij kandidaat, omdat jongeren verontwaardigd zijn over de politieke besluiteloosheid omtrent het klimaat, het werken aan een groene economie, de vergrijzing en ga zo maar door. Vele jongeren zijn wel overtuigd dat ze zelf voor een verandering kunnen zorgen. Het is mijn doel om die jongeren te bereiken en hen te laten instromen in de groene politiek."

Van de huidige politieke crisis heeft Jong Groen! alvast geen last. Met een sterke stijging van het aantal leden tijdens de campagne en steeds meer actieve leden, gaat Jong Groen! een bruisend werkjaar tegemoet. Op het programma staan ondermeer een startdag voor de leden en sympathisanten, een herfstweekend met écolo j en een inhoudelijk, participatief project dat moet uitmonden in een congres. "Als jonge ecologisten willen wij jongeren blijven overtuigen van de maakbaarheid van de samenleving en de cruciale rol die democratie en politiek daarin spelen. Veel jongeren worden zich steeds meer bewust van de ecologische en sociaal-economische factuur waar de huidige generatie politici ons mee opzadelt. Dit bewustzijn doen toenemen en omzetten in politieke actie, is één van de voornaamste streefdoelen waar wij ons als Jong Groen! dit jaar voor zullen engageren", aldus Bart Dhondt.

Ook de andere bestuursfuncties werden door de leden gekozen. Elke Dierckens zet haar functie als communicatieverantwoordelijke verder. Bram Van Braeckevelt is de nieuwe afdelingsverantwoordelijke die de begeleiding van de lokale afdelingen voor zijn rekening neemt. Ook Maarten Motté, de kersverse vormingsverantwoordelijke, zorgt voor vers bloed in het bestuur. Thomas Lamm is de nieuwe inhoudelijk coördinator. Jonas De Meyer blijft op post als internationaal secretaris. Als toegevoegde bestuursleden werden Katrien Stynen, Lien Vrijders en Lies Corneillie aangeduid.

Contact: Bart Dhondt -