Gemeente Winterswijk


Positieve aanbeveling gemeenteraad over herbenoeming burgemeester Thijs van Beem

Op 16 september heeft de gemeenteraad van de gemeente Winterswijk besloten de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties positief te adviseren over de herbenoeming van Thijs van Beem als burgemeester van de gemeente Winterswijk.
In een besloten raadsvergadering heeft de vertrouwenscommissie verslag uitgebracht van haar bevindingen. De raad heeft op 8 juli de vertrouwenscommissie verzocht de herbenoeming voor te bereiden. De vertrouwenscommissie is samengesteld uit alle fractievoorzitters van de politieke partijen die zijn vertegenwoordigd in de raad. Wethouder Rik Gommers en algemeen directeur Hans Scheinck fungeerden als adviseurs van de commissie.

Procedure

De ambtstermijn van Thijs van Beem als burgemeester van de gemeente Winterswijk eindigt op 16 maart 2011. De aanbeveling van de raad wordt op korte termijn aan de Commissaris van de Koningin in de provincie Gelderland gestuurd. De commissaris stuurt deze door naar de minister vergezeld van zijn advies. De Commissaris van de Koningin heeft in een gesprek met de vertrouwenscommissie zijn waardering uitgesproken over de zorgvuldigheid waarmee de procedure is gevoerd en laten weten dat hij de positieve aanbeveling van de raad zal ondersteunen. De minister beslist uiteindelijk en draagt de burgemeester voor herbenoeming voor bij Hare Majesteit de Koningin.