Politie Utrecht

Persberichten stad utrecht, 11.30 uur

Utrecht, 17-09-2010

Hennepkwekerij
UTRECHT De politie is op donderdagochtend 16 september een woning binnengegaan waar softdrugs werd vervaardigd.

Naar aanleiding van een tip stelden agenten rond 08.25 uur een onderzoek in een woning aan de Mesdaglaan. Daar troffen zij twee ruimtes aan voor het kweken van hennepplanten. De hennepplanten waren reeds verdwenen, de resten hiervan lagen nog op de vloer van de woning. Na onderzoek bleek dat de stroom op illegale wijze werd afgetapt. De politie trof geen personen in het pand meer aan. Naar de eigenaar en/of eigenaren van de woning wordt een onderzoek ingesteld.

Snelheidscontrole
UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 september een snelheidscontrole aan de Cartesiusweg gehouden. Omstreeks 04.25 uur is een 28-jarige man uit Utrecht aagehouden omdat hij de maximale snelheid had overtreden met maar liefst 53 km/uur. De man werd ook gecontroleerd op alcoholgebruik, op het politiebureau blies de Utrechtenaar 510 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en tevens kon hij zijn rijbewijs inleveren.

Fiets- en bromfietscontrole
UTRECHT Donderdagochtend tussen 07.45 en 10.30 uur hield de politie in samenwerking met de Bureau Halt, de gemeente en het OM een fiets- en bromfietscontrole. Deze vond plaats bij twee middelbare scholen aan de Maartvlinder. In totaal zijn er drie personen aangehouden voor rijden op een gestolen fiets, twee fietsen zijn inbeslaggenomen en één persoon moet nog worden aangehouden voor het rijden op een gestolen fiets. In totaal zijn er 217 fietsen gecontroleerd en worden er drie personen doorverwezen naar Bureau Halt. Bij de bromfietsconrole zijn er vier bekeuringen uitgeschreven voor het overtreden van de maximale snelheid, twee bromfietsen hadden geen goede banden, een had geen spiegel en een bromfiets had ondeugdelijke remmen. In totaal zijn vijftien bromfietsen gecontroleerd.

Beroving
UTRECHT Donderdagavond 16 september is omstreeks 22.45 uur een vrouw uit Utrecht onder bedreiging beroofd van haar mobiele telefoon.

De 20-jarige vrouw uit Driebergen-Rijsenburg liep die avond met een vriend (gegevens onbekend) op de meubelboulevard. Al gauw kregen zij in de gaten dat ze vanaf de tramhalte Europalaan gevolgd werden door een auto met daarin vier personen. Aangezien het tweetal de situatie niet vertrouwden, probeerden zij snel weg te komen. Toen zij echter bij de Fernandezlaan waren, stopte de auto en kwamen er drie mannen hun kant op lopen. Eén van de mannen sprak de vrouw aan, gaf haar een duw en trok haar mobiele telefoon uit haar hand. Toen de vrouw aangaf alsnog de politie te alarmeren, bedreigde één van de mannen haar vriend. Vervolgens stapten de mannen in hun lichtgekleurde auto en reden weg. De vrouw en man gingen naar een horecagelegenheid in de buurt om alsnog de politie te bellen.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Signalementen: De man die de telefoon uit de hand van het slachtoffer griste, is tussen de 25 en 30 jaar, is ongeveer 1.80 1.85 meter lang, is lichtgetint en kaal. Verder droeg hij een zwarte jas tot boven zijn knieën. Man 2 is ook kaal en tussen de 1.70 en 1.75 meter lang, is lichtgetint en heeft twee gouden hoektanden. Verder heeft hij een smal gezicht en droeg een zwarte jas tot boven zijn knieën. Man 3 is tussen de 18 en 25 jaar, is lichtgetint, heeft een lichtbruin Afrokapsel en droeg een blauwe spijkerbroek en een korte donkere jas. Er is geen signalement bekend van man 4 zijn onbekend.
Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Diefstal aanhanger
UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 september een x-jarige man aangehouden voor poging tot diefstal van een aanhangwagen.
Die nacht kreeg de politie een melding dat twee personen een aanhanger probeerden te stelen bij de Prinses Irenelaan. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen zij op de Irenelaan tegenover het Vechtplantsoen een auto op het trottoir geparkeerd staan. Een man (40 jaar en afkomstig uit Utrecht) wilde op dat moment de auto instappen en hij voldeed precies aan het doorgegeven signamelent. De man verklaardde pecht te hebben met zijn auto, zijn verklaring was echter niet geloofwaardig omdat de auto nog werkte. Hierop is de man meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Agenten troffen de tweede verdachten niet meer aan.

Geen rijbewijs, verboden wapen en inbrekerswerktuigen UTRECHT Tijdens de surveillance zagen agenten in de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 september een auto op de busbaan op de Vleutenseweg rijden. Hierop gaven zij de automobilist een stopteken en hier voldeed hij aan. Tijdens de controle bleek dat de bestuurder een 16-jarige jongen uit Utrecht was. Hij is daarop aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. De andere inzittenden bleken twee 20-jarige vrouwen (afkomstig uit Vleuten en Utrecht) te zijn en een man (gegevens onbekend). De 20-jarige vrouw uit Utrecht verklaarde dat zij in de auto reden van haar zonder dat hij hiervan op de hoogte was. Agenten leverden vervolgens de auto af bij de rechtmatige auto. Toen zij de auto controleerden, bleek dat er naast traangas ook nog inbrekerswerktuigen werktuigen in de auto lagen. Het viertal is vervolgens meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.