Gemeente Zwolle

Gratis minikermis bij opening rotonde De Dobbe

Opening rotonde De Dobbe met kermis

Rotonde De Dobbe is gerealiseerd. Op vrijdagmiddag 17 september wordt de rotonde feestelijk met de kinderen geopend. Samen met de winkeliersvereniging Dobbe organiseert de gemeente Zwolle op deze middag een minikermis.

Naast spectaculaire attracties zoals draaimolen en Mini Cars worden kinderen getrakteerd op poffertjes en suikerspin. Alle Zwolse kinderen tot en met 12 jaar zijn van 13.30 tot 17.30 uur van harte welkom in het winkelcentrum De Dobbe bij de nieuwe rotonde Dobbe-Rijnlaan-Eemlaan. De toegang is gratis!

Feestelijk middag voor kinderen tot en met 12 jaar

De activiteiten in de minikermis zijn uitsluitend bedoeld voor kinderen van 1 tot en met 12 jaar. Op de feestelijke middag voor de nieuwe rotonde kunnen de kinderen van de volgende attracties genieten:
* draaimolen: draaien, draaien, draaien

* mini cars: racen in je eigen auto!

* sjoelen: is altijd leuk!

* springkussen: rollen springen een gat in de lucht!
* blik gooien: mikken op de blikken

* eendjes vissen: eendjes rondje zwemmen

* suikerspin: zoete wolkjes draaien

* poffertjes: ronduit smullen

* ballonnen: met clown schitterende figuren maken zoals hond, zwaard, papagaai, bloemen.

Feestelijke opening rotonde De Dobbe

De gemeente is samen met een klankbordgroep van winkeliers en bewoners tot de aanleg van de rotonde op de kruising Rijnlaan-Dobbe-Eemlaan gekomen. Mede door een bijdrage van de provincie Overijssel is de rotonde deze zomer dit jaar gerealiseerd. Om de realisatie van de rotonde met de kinderen feestelijk te vieren houden de gemeente Zwolle en Winkeliersvereniging Dobbe de minikermis.

De rotonde verbetert de verkeersafwikkeling rondom het winkelcentrum De Dobbe en daarmee de veiligheid voor de meest kwetsbare verkeersdeelnemers zoals kinderen. Sommige attracties van de minikermis zoals draaimolen en Mini Cars geven de kinderen spelenderwijs het gevoel in het verkeer op een rotonde deel te nemen.