NCRV

Schepper @ Co in het land

Het verhaal van fietsenmaker Michiel Hoek in tweede aflevering

Vrijdag 17 september

17.05 uur, Nederland 2

In Schepper &Co in het land deze week het verhaal van fietsenmaker Michiel Hoek uit het Friese Oudemirdum. Volkomen onverwacht valt er bij hem een brief van het Rode Kruis op de mat: Michiel wordt verzocht om contact op te nemen met iemand uit Ethiopië die claimt dat hij zijn broer isâ¦..

In de relisoap Wonder boven Wonder de voorbereidingen van Monique en Stijn, de kunstenaars van wie het werk op de tentoonstelling in het Bijbels Museum komt te hangen.

Schepper & Co in het land is de titel van het nieuwe levensbeschouwelijke magazine dat vanaf 10 september op televisie te zien is. Hierin wil de NCRV onderzoeken wat het betekent om in deze tijd protestant te zijn en laten zien hoe protestanten nu leven. Duidelijk zal worden hoe uiteenlopend zij denken en in het leven staan.

Schepper & Co in het land wil het dagelijks leven laten zien door dit te verbeelden in reportages.

Het programma kent een aantal vaste rubrieken, zoals de relisoap, die gedurende enkele weken mensen volgt die iets meemaken wat hen raakt in hart en ziel; de rubriek Wat vindt u? waarin protestanten antwoorden geven op een eigentijds dilemma en de rubriek Gert en Gerrie waarin twee vaste commentatoren het land in gaan om actuele gebeurtenissen en evenementen op het gebied van geloof en samenleving te verslaan. Jacobine Geel speelt in deze reportages een verbindende rol.