IKON

P E R S B E R I C H T
OBA Live op Radio 5

IKON
Donderdag 16 september 2010
19.00-20.00 uur

Talkshow met gasten, discussies en live muziek rechtstreeks vanuit de OBA (Openbare Bibliotheek) in Amsterdam. Presentatie: Annemiek Schrijver


*Hoofdgast: Robert Oey, documentairemaker
Zijn politici leugenaars? Regisseur Robert Oey belicht in zijn muzikale documentaire De Leugen alle kanten van de affaire-Hirsi Ali uit 2006. Opmerkelijk zijn een zingende Rita Verdonk, Hilbrand Nawijn en Femke Halsema.


*De Kwestie: Leve de links kerk?
Stond het linkse denken in de jaren zestig nog voor tolerantie en beschaafdheid, vandaag de dag is links een scheldwoord geworden. Is links werkelijk schuld aan alle problemen? Een gesprek met historicus Rob Hartmans en documentairemaker Robert Oey.


*De Zeepkist
Je komt erachter: je bent intelligent, sportief en handig. Maar je bent niet de nieuwe Albert Einstein. In het liedjesprogramma Ik ben geen kernfysicus gaat Roemer van der Steeg na wat er dan nog wel mogelijk is.


*Chef Boeken Michaël Koornneef

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-20.00 uur, afwisselend verzorgd door IKON en HUMAN. Actuele inhoud: www.obalive.nl

OBA Live is ook te zien op themakanaal Spirit 24 en Salto TV. Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op: www.spirit24.nl resp. www.salto.nl

Neem voor meer informatie contact op met Mieke Spaans, eindredacteur OBA Live tel. 06-10962471 mieke.spaans@ikon.nl. U bent van harte welkom bij de live uitzending. Opgave vooraf is niet nodig.