Bayer CropScience investeert euro12 mln. in uitbreiding van Nunhems

14/09/2010 21:34

Bayer BV

Voor een snellere en efficiëntere ontwikkeling van groenterassen

Monheim (Duitsland)/ Leudal, 14 september, 2010 - Bayer CropScience's groentezadenbedrijf Nunhems investeert euro 12 mln. in de uitbreiding en modernisering van haar onderzoekscentrum in de gemeente Leudal, Nederland. Het bestaande onderzoeksgebouw wordt uitgebreid met 2.200 m2 tot een totale oppervlakte van 6.400 m2 en wordt uitgerust met de nieuwste laboratoria voor Nunhems Biotech Services, die onder andere DNA analysen uitvoeren, en voor Zaadtechnologie, Celbiologie en Moleculaire Biotechnologie. Het uitgebreide en gemoderniseerde onderzoekscentrum zal eind 2011 volledig operationeel zijn.

Dr. Joachim Schneider, Hoofd BioScience bij Bayer CropScience, beschouwt de investering als een logische stap in de strategische ontwikkeling van het bedrijf. 'Door onze onderzoekscentra uit te breiden en tegelijkertijd te vernieuwen, verbeteren we onze positie om innovatieve groenterassen met een goede opbrengst te ontwikkelen, die bestand zijn tegen ziekten en die een uitstekende kwaliteit hebben'.

'De technologie ontwikkelt zich snel en is een concurrerend element geworden in groenteveredeling' zegt Dr. Johan Peleman, Nunhems Directeur voor Onderzoek en Ontwikkeling. Nunhems volgt het principe van 'Geïntegreerde Veredeling', waarbij technologie volledig deel uitmaakt van de veredelingsactiviteiten. Buiten Nederland, heeft Nunhems onderzoekscentra in Bangalore (India) en in Davis, Californië (USA).

Deze centra voorzien wereldwijd in diensten voor de veredelingsprogramma's. Dankzij nieuwe technieken en een nauwe samenwerking met collega's uit verschillende onderzoeksdisciplines, kunnen Nunhems veredelaars nu sneller en efficiënter werken aan belangrijke eigenschappen.

Over Nunhems

Nunhems, een dochterbedrijf van Bayer CropScience, is een wereldwijd opererende specialist in groentezaden en concepten. Met een wereldwijd geïntegreerde groep van teams bouwt Nunhems unieke relaties op met haar klanten en deelt producten, diensten en kennis met de professionele tuinbouw en groenteketens. Het productenpakket omvat leidende rassen en merken van gewassen zoals prei, ui, wortel, meloen, komkommer, tomaat, watermeloen, sla en paprika. Met een jaaromzet van 240 miljoen euro (2009) en een uitgebreid assortiment met 28 gewassen en 2500 rassen behoort Nunhems tot de leidende groentezaadbedrijven in de wereld. Met meer dan 1.500 medewerkers is Nunhems in alle belangrijke productiegebieden in de wereld aanwezig. Meer informatie over Nunhems op www.nunhems.com.

Over Bayer CropScience

Bayer is een globale onderneming met kernactiviteiten op het gebied van gezondheid, voeding en high-tech materialen. Bayer CropScience AG, dochterbedrijf van Bayer AG met een jaaromzet van ongeveer 6,5 miljard Euro (2009), behoort tot 's werelds leidende, innovatieve crop science-bedrijven op het gebied van gewasbescherming in de land- en tuinbouw en daarbuiten en in zaad- en plantenbiotechnologie. Het bedrijf biedt een uitstekende portfolio aan producten en intensieve serviceondersteuning voor moderne, duurzame, agrarische en niet-agrarische toepassingen. Bayer CropScience heeft wereldwijd rond 18.700 mensen in dienst en is vertegenwoordigd in meer dan 120 landen. Dit bericht en ander nieuws is beschikbaar op www.press.bayercropscience.com.

rib (2008-0478E)

Toekomstgerichte verklaringen

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen gebaseerd op huidige veronderstellingen en voorspellingen van de directie van de groep Bayer of subgroep. Door uiteenlopende bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen de toekomstige werkelijke resultaten, de financiële situatie, de ontwikkeling, of de prestaties van het bedrijf aanzienlijk verschillen van de schattingen die hier worden gemaakt. Deze factoren omvatten deze die besproken worden in onze publieke verslagen en zijn na te lezen op de Bayer website www.bayer.com. Het bedrijf aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de bijwerking van deze toekomstgerichte verklaringen of aanpassingen aan toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen





http://www.nunhems.com.