Gemeente Utrecht

2010 BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN
111 Vragen van van de heer D. Hoek
(ingekomen 9 september 2010
en antwoorden door het college verzonden op 14 september 2010)

Tijdens de meest recente RIA heeft de fractie van het CDA kennisgenomen van de ontwikkelingen rond de Talmalaan. Uw college heeft dit voorjaar het Masterplan ter inzage gelegd en daarop een (fors) aantal zienswijzen ontvangen, waarin de buurt ideeën en alternatieven voor het plan aandraagt. U kiest ervoor de besluitvorming over het Masterplan en het opstellen van het bijbehorende tweekolommenstuk op te schorten en eerst met de buurt in gesprek te gaan tijdens 4 wijkavonden. Het CDA heeft daarbij de volgende vragen:


1. Bent u met het CDA van mening dat het voor de omwonenden en voor Mitros waardevol zou zijn de ingediende zienswijzen te benutten bij vervolgstappen en de bij wijkavonden?

De gemeente Utrecht heeft veel zienswijzen ontvangen op het concept Masterplan Talmalaan. Om die reden is er voor gekozen om de besluitvorming over het Masterplan op te schorten en een extra participatietraject met de bewoners in te gaan. De gemeente en Mitros gaan dus zeker de ingediende reacties gebruiken om te onderzoeken welke onderdelen van het plan kunnen worden aangepast. Dit doen we samen met de bewoners.


2. Zijn er wettelijke of anderszins formele belemmeringen om de ingediende zienswijzen, desnoods als 'éénkolom-stuk' openbaar te maken?

Er zijn geen wettelijke of anderszins formele belemmeringen om de ingediende zienswijzen openbaar te maken.


3. Bent u bereid, voorafgaand aan de eerste wijkavond de zienswijzen openbaar te maken? Zo nee, waarom niet?

Het is niet gebruikelijk om gedurende het participatietraject en voor de besluitvorming door het college de reacties actief openbaar te maken. We zitten nog midden in een participatietraject. Dit traject kan ertoe leiden dat er nog aanvullende zienswijzen komen. De gemeentelijke reactie is nog niet ingevuld, omdat deze pas definitief kan worden bepaald na afronding van het extra toegevoegde participatieproces. WIj hebben u voor de eerste wijkavond de gebundelde reacties, voor zover die nu gereed zijn, doen toekomen.

---- --