Ingezonden persbericht


Nieuwsflits

Van Gaal machtigste man in Nederlandse voetbal

Hoofddorp, 14 september 2010 - Louis van Gaaal is de absolute Koning Voetbal. Dat meldt NUsport deze week. De succestrainer staat op de eerste plaats in de Top 40 Machtigste Mannen van het Nederlands betaald voetbal.

Van Gaal volgt hiermee Guus Hiddink op die afgelopen jaar de verkiezing op zijn naam schreef. Bij de selectie van de Top 40 Machtigste Mannen wordt gekeken naar gezag, visie, invloed en geld.

Meteen op twee: Van Oostveen
Nieuwkomer in de lijst is Bert van Oostveen, opvolger van de afgezwaaide KNVB-baas Henk Kesler. Van Oostveen is nu nog niet zo bekend bij het grote publiek. 'Maar dat zal snel veranderen,' zegt Edwin Struis, chef-voetbal van NUsport. Van Oostveen is druk bezig schoon schip te maken. Onder zijn leiding is de licentiecommissie actiever dan ooit tevoren. Van puntenaftrek tot faillissementen.

En de invloed van vrouwen
Naast de lijst met 40 Machtigste Mannen is er een tipparade aangelegd waarin Arjen Robben zijn opwachting maakt. Ook is er de onvermijdelijke exitlijst - met onder andere Dirk Scheringa en Marco van Basten - en er is zelfs gekeken naar welke vrouwen er nu precies invloed uitoefenen in dit mannenbolwerk.

NUsport, inclusief de Top 40 Machtigste Mannen in het Nederlandse voetbal, is deze week in de losse verkoop verkrijgbaar.

Over NUsport
Magazine NUsport brengt wekelijks journalistieke interviews en reportages met sporters, trainers en bestuurders. Serieus en diepgravend waar het moet, luchtig en frivool waar het kan. Een sporttijdschrift waar journalistiek en glossy elkaar wekelijks treffen. Alles wat je wilt weten over voetbal, wielrennen, tennis, hockey, schaatsen, Formule 1 en de grootste sportevenementen vind je in NUsport.

NUsport.nl richt zich geheel op het laatste sportnieuws. Op NUsport.nl, de grootste sportsite van Nederland, komt een breed scala van sporten aan bod. Naast het nieuws zijn er uitgebreide statistieken te raadplegen en kan men er terecht voor de livestanden van de populairste sporten (schaatsen, golf, wielrennen, tennis, voetbal en autosport).

Over Sanoma Uitgevers
Sanoma Uitgevers is met bijna 75 publiekstijdschriften, 9 events, 180 websites, 21 mobiele sites en 13 apps het grootste mediabedrijf in bereik in Nederland. Sanoma bereikt met alle media circa 90% van de Nederlandse bevolking van 13 jaar en ouder (bron NOM-STIR).

Sanoma weet wat er leeft. Bij lezers van tijdschriften, bij bezoekers van sites en evenementen. Sanoma weet hoe doelgroepen denken, wat ze doen en laten. En die kennis delen we graag met onze business partners.

In 2009 haalde Sanoma Uitgevers met haar dochters een omzet van 493,2 miljoen euro. Sanoma Uitgevers maakt deel uit van Sanoma Magazines, een divisie van de Sanoma Group, een Europese mediagroep actief in verschillende mediasectoren in twintig landen.

Meer informatie over Sanoma Uitgevers: sanoma-uitgevers.nl

Volg ons op Twitter: twitter.com/sanomaNL




Ingezonden persbericht