Gemeente De Wolden



Persbericht









Zuidwolde, 14 september 2010





Jongeren gezocht voor maatschappelijke stage bij De Wolden


De gemeente biedt via het Steunpunt Vrijwilligers enkele vacatures aan voor een maatschappelijke stage. Jongeren wordt gevraagd mee te helpen om een jeugdconferentie vorm te geven. Daarnaast hoopt de gemeente dat de stagiaires hun eigen achterban kunnen mobiliseren om naar de conferentie te komen.

De reden voor deze conferentie is dat de gemeente werkt aan het jeugdbeleid en graag inbreng van jongeren wil. Op 20 mei 2010 heeft de gemeenteraad de startnotitie jeugdbeleid 2010-2014 vastgesteld. In deze notitie zijn de uitgangspunten en thema's vastgelegd. Momenteel worden de thema's verder uitgewerkt. De centrale vraag is wat vinden jongeren van het (jeugd)beleid en hoe kan de gemeente structureel vormgeven aan jongerenparticipatie?

Om de jongerenconferentie te organiseren zoekt de gemeente ook de samenwerking met Stichting Welzijn De Wolden en STAMM CMO Drenthe. STAMM is onder andere betrokken geweest bij het opzetten van de Jongerenraad Drenthe. Stichting Welzijn De Wolden voert het jongerenwerk uit.

Bij een aantal thema's was de jeugd al betrokken. Zo zijn er bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van het Centrum van Jeugd en Gezin panelgesprekken gevoerd met jongeren. Daarnaast worden jongeren bereikt via gemeentedewolden.hyves.nl. Hiervan zijn inmiddels 250 vrienden lid. Ook zijn ze uitgenodigd om mee te denken over een passende slogan en logo van de alcoholcampagne vanuit het alcoholmatigingsbeleid 'Nuchter Bekeken'.

De volledige vacature staat vermeld op www.maspunthoogeveen.nl.