Provincie Friesland

PERSBERICHT

Nummer: 209 HZ
Datum: 14 september 2010

Nuchter feestvieren op danceparty Franeker

Feestgangers in Franeker kunnen komende zaterdag kennismaken met een nieuw drankje. Op de slotavond van de Agrarische Dagen kunnen ze vijf speciale, alcoholvrije cocktails van de Nuchtere Fries proeven. Op het slotfeest op de Breedeplaats zijn de cocktails te koop bij de speciale bar bij Café De Doelen. Op de danceparty voor jongeren op de Voorstraat staat een cocktailbar bij PéPé. De Nuchtere Fries en de twee horeca-ondernemers zochten elkaar op omdat ze jongeren willen laten zien dat ze ook zonder alcohol een kick kunnen krijgen.

De Nuchtere Fries zet het concept met de alcoholvrije cocktails op verschillende plaatsen in. Café Café in Leeuwarden voert sinds 21 augustus een speciale Nuchtere Fries cocktailkaart. De drankjes zonder alcohol vallen daar goed in de smaak bij de bezoekers. Het slotfeest van de Agrarische Dagen in Franeker is het eerste evenement waar de bezoekers een Nuchtere Fries cocktail kunnen bestellen. Gerrit Hoekstra en Pieter van Dijk van De Doelen en Paulus Hoeben van PéPé in Franeker werken graag mee aan de actie. De ondernemers dragen het initiatief om jongeren te wijzen op de risico's van overmatig alcoholgebruik, een warm hart toe.

De Nuchtere Fries werkt samen met getrainde cocktailshakers van De Pleats in Burgum. Geesje Duursma van De Pleats ging die samenwerking aan vanuit haar overtuiging dat stappen zonder alcohol net zo gezellig is als met drank. "Alcoholvrije cocktails zijn minstens zo lekker als alcoholische drankjes", zegt Duursma. "Bovendien vind ik dat we als horeca-ondernemer een verantwoordelijkheid hebben als het gaat om alcoholmisbruik. De Nuchtere Fries campagne past daar perfect bij."

De bezoekers van het slotfeest en de danceparty kunnen de cocktails zaterdag vanaf 21.00 uur kopen.