Ingezonden persbericht


(image)

Persbericht

Barendrecht, 14 september 2010

Clean Tech Partner Program van Autodesk krijgt voet aan grond in Europa

Digital Prototyping-software bevordert innovaties en versnelt time to market

Autodesk, Inc, wereldwijd leverancier van 3D-ontwerpsoftware, maakte onlangs bekend dat steeds meer bedrijven deelnemen aan het Autodesk Clean Tech Partner Program dat het bedrijf eerder dit jaar in Europa geïntroduceerd heeft.

Door deelname aan het Autodesk Clean Tech Partner Program kunnen start-ups die zich bezighouden met schone technologieën de beschikking krijgen over Digital Prototyping-software, waaronder Autodesk Inventor 2011. Met deze software kunnen ze hun producten ontwerpen, visualiseren en simuleren voordat ze daadwerkelijk gebouwd zijn, en zorgen de bedrijven ervoor dat ze hun time to market verkorten en hun innovaties sneller kunnen doorvoeren.

"Europa is een voorloper op het gebied van alternatieve energie en heeft een aantal zeer vooruitstrevende beleidslijnen opgezet op het gebied van schone energie. Het is dus niet meer dan logisch dat Autodesk in de Europese regio samenwerkingsverbanden aangaat met innovatieve bedrijven" aldus Erwin Burth, director industry development bij Autodesk. "Uit het feit dat steeds meer bedrijven zich bij ons initiatief aansluiten die begaan zijn met het milieu, blijkt wel dat wij ze een aanbod doen waar ze geen nee tegen kunnen zeggen."

Autodesk mag al een groot aantal Europese bedrijven tot zijn klanten rekenen die zich bezighouden met schone technologieën. Hieronder bijvoorbeeld het bedrijf Pyrum Innovations, een Frans-Duitse start-up die zich bezighoudt met een innovatief recycling-proces voor gebruikte banden. Pyrum zet de aangeboden Autodesk-software in om de bestaande testlocatie om te vormen tot een grote industriële fabriek. Zo gebruikt het bedrijf Autodesk Showcase bijvoorbeeld om investeerders te laten zien hoe de locatie eruit zal zien als ze volledig af is, en zet het andere pakketten in om bepaalde scenario's te simuleren, waardoor de ingenieurs van het bedrijf hun procedures en processen kunnen optimaliseren.

Ook het Nederlandse GENSOS neemt deel aan het Clean Tech Partner Program. GENSOS ontwikkelt en commercialiseert duurzame vergassingstechnologieën voor biomassa en afvalstromen. Het bedrijf zet de Autodesk-pakketten Autodesk Inventor, Showcase en Vault in en heeft tevens Algor Professional aangeschaft. GENSOS gebruikt Inventor met name voor het 3D-procesontwerp, en het zet Algor in om de procescondities te voorspellen en te optimaliseren.

Ook de resellers van Autodesk-producten zien een toename in het aantal deelnemende bedrijven. Dietmar Schug van reseller Man and Machine: "We zien dat steeds meer bedrijven benieuwd zijn naar de mogelijkheden die het Clean Tech-programma biedt om door middel van digital prototyping software hun doelen sneller en beter te realiseren. En ook voor ons is het zeer bevredigend dat we op deze manier ons steentje bijdragen aan het oplossen van de huidige milieuproblematiek."


---