Ingezonden persbericht


Teijin opnieuw opgenomen in Dow Jones Sustainability World index Teijin Aramid zet eco-efficiency en recycling hoog op agenda in 2010

Arnhem, 14 september 2010 - Teijin Limited, de moederorganisatie van het Arnhemse Teijin Aramid, heeft vandaag bekend gemaakt dat zij voor de tweede opeenvolgende keer opgenomen is in de Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World). Zowel Teijin als Teijin Aramid zetten zich al jaren in voor duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Teijin Aramid heeft onlangs voor de zevende maal haar CSR jaarverslag gepubliceerd.

De nieuwe DJSI World lijst gaat in op 20 september 2010 en bevat 318 verschillende bedrijven, waarvan 36 Japanse organisaties. Van de negen geselecteerde chemische bedrijven is Teijin de enige Japanse organisatie. De DJSI World is de belangrijkste duurzaamheidsindex en vertegenwoordigt de beste 10% van de 2500 grootste bedrijven in elke industrie uit de Dow Jones Global Index. De index beoordeelt de bedrijven op economische, milieu en sociale prestaties. Teijin scoorde met name goed op het onderdeel van milieuprestaties vanwege haar duurzame beleid en de rapportage van haar inspanningen.

Teijin Aramid ontwikkelt en vermarkt technologisch hoogwaardige aramidevezels die gebruikt worden in verschillende innovatieve toepassingen in markten zoals ballistiek, automotive, telecom, en scheep- & luchtvaart. Aramide maakt eindproducten sterker, duurzamer, veiliger of lichter en draagt intrinsiek en aantoonbaar bij aan een duurzamer en veiliger leefklimaat.

Blijvend Sterk
Teijin Aramid heeft ook haar CSR-verslag over 2009 gepubliceerd met de titel 'Blijvend Sterk'. In 2009 is Teijin Aramid onder andere gestart met eco-efficiency analyses; een model van BASF om de waarde van aramide in producten en toepassingen in ecologisch en economisch opzicht inzichtelijk te maken. Verder gaat Teijin Aramid in 2010 sterker focussen op recycling door wereldwijd aramide producten terug te kopen en te recyclen.

Teijin Aramid heeft als doel om in de aramidewereld voorop te lopen als het gaat om duurzaamheid en kijkt daarom naar mogelijkheden om gerichter duurzame producten te ontwikkelen. Daarnaast heeft de onderneming de ambitie om de duidelijke meerwaarde van aramide producten in de gehele keten aan te tonen.

Gert Frederiks, CEO van Teijin Aramid: "Teijin Aramid is in staat om met haar aramideproducten innovatieve, duurzame en technologisch hoogwaardige toepassingen te ontwikkelen. Dit is ook nodig want er zijn limieten aan de beschikbaarheid van schaarse grondstoffen in de wereld. Wij nemen onze verantwoordelijkheid en rol daarin zeer serieus. Het is een uitdaging om deze benadering de komende jaren samen met partners in de keten verder uit te werken."

Recycling
Recycling blijft de komende jaren bij Teijin Aramid een belangrijk aandachtspunt. Doordat aramidevezels wereldwijd in een grote verscheidenheid aan toepassingen en markten verwerkt en gebruikt worden, is het moeilijk deze terug te winnen. De R&D afdeling van Teijin Aramid werkt daarom nauw samen met klanten om terugwinning van aramide uit toepassingen gemakkelijker en efficiënter te maken. Daarnaast onderzoekt Teijin Aramid voortdurend de mogelijkheden voor nieuwe applicaties en markten voor gerecyclede producten.

Het volledige CSR-verslag van Teijin Aramid kunt u bekijken op www.teijinaramid.com/CSR

//////////////////////////////////////////

Over de Teijin Groep

Teijin Aramid is onderdeel van de Teijin Groep. Teijin is een mondiale, technologiegedreven groep die actief is op het gebied van synthetische vezels (polyester vezels, koolstofvezels en aramidevezels), films en kunststoffen, farmaceutica en medische hulpmiddelen, groot- en detailhandel, en IT. Teijin Limited is genoteerd aan de aandelenbeurzen van Tokio en Osaka. De organisatie behaalde een geconsolideerde omzet van 8,5 miljard dollar (765,8 miljard yen) in 2009 en heeft wereldwijd 18.778 medewerkers verspreid over 156 bedrijven. Ga voor meer informatie naar www.teijin.co.jp/english.