Ingezonden persbericht


Crisis in de bouw raakt sloopbedrijven het hardst!

Dat het aantal faillisementen in de bouw erg hoog ligt is geen verrassing meer. Dat het aantal stoppers in de bouw het grootst is bij de sloopbedrijven is wel opvallend. In de periode van februari t/m juni 2010 is het aantal sloopbedrijven dat is gestopt aanzienlijk hoger dan bij andere branches binnen de bouw.

De website biedplaats.nl heeft een onderzoek gedaan waarbij 6 branches binnen de bouw zijn vergeleken. Daarbij is opvallend dat sloopbedrijven er het meeste voor kiezen om hun bedrijf te staken (1.91%) en dat loodgieters er het minst voor kiezen om te stoppen met hun bedrijf (0.48%). Volgens de gegevens van de Kamer van Koophandel (KvK) zijn er in juni 2010 25 sloopbedrijven van de 1306 gestopt ten opzichte van 50 loodgieters van de 10.462. Van die 25 sloopbedrijven is 1 faillisement uitgesproken. Op een goede tweede plek zien we timmerbedrijven met 150 gestopte ondernemingen van de 18.977 en 13 faillisementen in dezelfde periode. Vanaf het 4e kwartaal 2010 zal de tijdelijke maatregel van Minister de Jager (financieën) van kracht zijn. Koepelorganisatie bouwend Nederland had al aangegeven dat de maatregel de bouwsector 6 miljard euro kan opleveren mits het optimaal wordt gebruikt. De tijdelijke maatregel is van 1 oktober 2010 tot 1 juli 2011. De verwachting is dan ook dat het aantal bedrijven in de bouwsector dat gedwongen moet stoppen in deze periode zal afnemen. Het is onduidelijk welke invloed het had gehad op het aantal faillisementen in de bouwsector als de tijdelijke BTW-verlaging tegelijk met België van kracht was geweest. Onze zuiderburen maken namelijk al 1,5 jaar gebruik van deze maatregel.

Over Biedplaats.nl

Het doel van www.biedplaats.nl is om de consument betrouwbare, onafhankelijke, transparante offertes te verschaffen voor hun klussen. Op de website kan men 100% gratis hun klus plaatsen waarna vakmannen uit hun regio op de klussen kunnen bieden. Maandelijks worden er ruim 1.400 nieuwe opdrachten geplaatst.

Biedplaats.nl is uitgegroeid tot een toonaangevende website voor zowel particulieren als vakman.