Provincie Antwerpen


14 september 2010

Sandra Janssens wordt nieuwe directeur Zilvermuseum Sterckshof

Vanaf dit najaar krijgt het Zilvermuseum Sterckshof Provincie Antwerpen een nieuwe directeur. Zopas werd mevrouw Sandra Janssens aangeduid als de toekomstige directeur van het museum. Zij zal de heer Wim Nys opvolgen, die gedurende 2,5 jaar als waarnemend directeur het museum leidde.

Sandra Janssens is o.a. Licentiate in de Kunstwetenschappen en in de Sociale en Culturele Antropologie. Tijdens haar loopbaan verwierf ze de nodige ervaring; zo was zij een tijdlang aan de slag als assistent-conservator in het KMSKA en verder ook als adjunct-conservator en tijdelijk waarnemend conservator in het Groeningemuseum in Brugge. Over haar opdracht in het Zilvermuseum Sterckshof stelt ze: "In het Zilvermuseum Sterckshof wil ik zilver tonen in al zijn diversiteit, met aandacht voor de esthetische en functionele context. Design is nu trendy maar dat was het vroeger ook. Zo wil ik zilver profileren als een discipline binnen design van vroeger en nu."

Ludo Helsen, gedeputeerde voor cultuur, kijkt uit naar de toekomstige samenwerking met de nieuwe directeur: "Voor het Zilvermuseum staan er enkele ingrijpende veranderingen voor de deur. Dit jaar is immers het grote masterplan van start gegaan, waarbij het historisch waardevolle Sterckshofkasteel grondig gerenoveerd en heringericht zal worden. Dit ambitieuze ontwikkelingsplan, waarin de provincie 8,5 miljoen euro investeert, werd de voorbije jaren grondig voorbereid door waarnemend directeur Wim Nys, en ik ben er zeker van dat de nieuwe directeur, Sandra Janssens, de komende jaren de uitvoering nauwgezet zal opvolgen. Samen met haar en de medewerkers van het museum willen we ervoor zorgen dat het Zilvermuseum een belangrijke speler zal blijven, én in het museumlandschap, én op het gebied van zilversmeedkunst."




Provincie Antwerpen