Ingezonden persbericht


Getronics EN Cordys INNOVEREN hosting-MARKT MET NIEUW Cloud-platform

Putten en Zoetermeer, 14 september 2010 - Getronics, een vooraanstaande wereldwijde leverancier van ICT-diensten, en Cordys, toonaangevend leverancier van software voor verbetering van bedrijfsprocessen, kondigen een strategische samenwerking aan voor het gezamenlijk leveren van cloud services. Volgens de overeenkomst zal Getronics optreden als reseller voor een nieuwe cloud-oplossing gebaseerd op de Cordys Process Factory in combinatie met de uitgebreide hostingdiensten van Getronics.

De nieuwe oplossing van Getronics en Cordys bestaat uit een platform met cloud services voor de Europese markt en biedt organisaties, ongeacht type of omvang, de mogelijkheid om bestaande interne bedrijfssystemen te combineren met processen en applicaties die worden aangeboden via het internet. Het platform zal zowel als openbare als particuliere cloud-oplossing beschikbaar komen.

Per Jonsson, Chief Executive Officer van Cordys: "Cloud computing is bezig het IT-landschap in hoog tempo te veranderen, maar de meeste organisaties zullen niet hun volledige infrastructuur naar de cloud verplaatsen. Bedrijfssoftwaresystemen zullen in de bestaande lokale omgeving blijven. De uitdaging voor deze bedrijven is om hun robuuste interne systemen te integreren met de flexibile diensten en applicaties die beschikbaar zijn op het internet om daarmee hun bedrijfsactiviteiten sneller te kunnen verbeteren."

Cordys Process Factory is een gebruiksvriendelijk internetplatform om veelzijdige bedrijfsapplicaties te bouwen. Met dit cloud-platform kunnen gebruikers, ontwikkelaars, onafhankelijke softwareleveranciers en Getronics-partners op eenvoudige wijze procesgestuurde applicaties ontwikkelen die vervolgens kunnen worden aangeboden en vermarkt in de nieuwe cloud-oplossing. Deze MashApps® (Mashup Applications) stellen Getronics en haar partners in staat om hun klanten gebruiksklare ad hoc-applicaties aan te bieden in een 100 procent web-based omgeving zonder dat er tijdrovende ontwikkelprojecten of kapitaalinvesteringen voor nodig zijn.

Erik van der Meijden, Chief Executive Officer van Getronics: "Het hedendaagse bedrijfsklimaat vraagt om organisaties die razendsnel kunnen reageren op veranderingen in marktomstandigheden en die bedrijfsmodellen hanteren die gericht zijn op voortdurende procesverbetering. Dit doel is niet altijd te realiseren met traditionele softwareontwikkeling en implementatiemodellen. IT-afdelingen moeten nieuwe manieren vinden om in te kunnen spelen op steeds veranderende bedrijfsbehoeften. De samenwerking met Cordys stelt Getronics in staat om aanzienlijke waarde toe te voegen aan onze hostingdiensten en een volledig nieuwe propositie te bieden aan onze klanten en partners die hen zal helpen het tempo van hun operationele verbeteringen sterk te verhogen."

Per Jonsson voegt toe: "Het Cordys-platform maakt het mogelijk meerdere diensten en applicaties in de cloud te coördineren en deze direct te verbinden met interne systemen zonder programmeerwerk of kostbare integratieprojecten. Dit biedt een uniek concurrentievoordeel voor Getronics, aangezien zij een compleet Platform-as-a-Service-bedrijfsmodel (PaaS) kan bieden aan haar klanten en partners. Organisaties die overstappen op deze cloud-applicaties binnen een pay-as-you-go-model zullen de effectiviteit van hun IT sneller kunnen verbeteren en hun bedrijfsdoelstellingen sneller kunnen realiseren."

Over Getronics
Met een wereldwijde omzet van 2,08 miljard euro in 2009 en zo'n 13.000 medewerkers (fte) in het eerste halfjaar van 2010, is Getronics een toonaangevende leverancier van ICT-diensten in de wereld en de grootste ICT-dienstverlener in de Benelux.

Als experts in workspace management services, connectiviteit, datacenters en consultancy, helpt Getronics organisaties en hun medewerkers om hun prestaties te verbeteren. Om dit te realiseren beschikt Getronics over een complete portfolio van geïntegreerde ICT-diensten voor grote bedrijven en werkt zij volgens een Global Service Delivery Model dat ervoor zorgt dat de verleende diensten voor klanten over de hele wereld van een consistente kwaliteit zijn.

Sinds 23 oktober 2003 maakt Getronics deel uit van KPN, de grootste aanbieder van telecommunicatiediensten in Nederland. De fusie van Getronics en KPN's ICT-activiteiten heeft geresulteerd in de grootste aanbieder van ICT-diensten in de Benelux. Getronics is KPN's merk voor alle ICT-diensten voor de zakelijke markt. Als gevolg van de acquisitie beschikt Getronics nu over meer financiële slagkracht, stabiliteit en innovatievermogen, waardoor zij in staat om haar positie van Europees marktleider in ICT-dienstverlening te versterken.

Over Cordys
Cordys is een wereldwijde leverancier van software voor het verbeteren van bedrijfsprocessen. Global 2000-bedrijven kiezen voor Cordys om de prestaties van hun bedrijfsactiviteiten te verbeteren, zoals het verhogen van de productiviteit, snellere introductie van nieuwe producten en het sneller inspelen op veranderende marktomstandigheden. Cordys is een wereldspeler en heeft naast kantoren in Noord- en Zuid-Amerika, EMEA, Azië en het Pacifisch gebied zijn hoofdkantoor in Nederland.