Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Bookmaker: Ajax knock-out vóór knock-out-fase Champions League 70% Nederlandse gokkers ziet Ajax winnen van Real

Malta, 14 september 2010 - 70% van de Nederlandse gokkers ziet Ajax woensdag winnen van Real Madrid, een van de grote favorieten voor de eindzege in de Champions League. Zo blijkt uit cijfers van bookmaker Unibet. Opportunisme en realisme staan hier haaks op elkaar, want de noteringen op www.unibet.com laten zien dat Madrid deze eerste wedstrijd in groep G gewoon wint (1,28). De kans dat Ajax juichend Bernabeu verlaat, is een stuk kleiner (11,00). Maar een gokje op de Amsterdammers kan dus lucratief zijn, als ze Real ook echt verslaan.

De laatste keer dat beide teams in Madrid tegenover elkaar stonden (1995), wonnen de Amsterdammers in een galavoorstelling met 0-2. En ook nu is Ajax niet helemaal kansloos. Real is moeizaam begonnen in de Primera Division en zit in een fase waarin spelers aan elkaar en aan de nieuwe trainer Mourinho moeten wennen. Ajax lijkt beter op elkaar ingespeeld en is verder als team, hoewel het woensdag moet aantreden zonder Suarez en Vertonghen (allebei geschorst). Desondanks is en blijft Real een van de favorieten om de cup met de grote oren te winnen en staat het net als Chelsea 6,00 genoteerd. Topfavoriet is echter rivaal Barcelona (3,75). Ajax staat 150,00 genoteerd.

Geen stunt FC Twente, kans groepswinst Ajax gering Champions League-debutant, FC Twente, komt ook in actie. Een stunt van de Tukkers zit er vanavond tegen Inter Milan niet in. Volgens Unibet wint Inter (1,90) en is favoriet om als eerste in groep A te eindigen (1,75). Notering Twente: 17,00. Ook de kans op groepswinst voor Ajax is klein (12,00). Real wordt getipt als winnaar van groep G (1,50), gevolgd door AC Milan (3,20). Verwacht wordt dat Ajax minder dan 7 punten haalt (1,60) en zal sneuvelen in de groepsfase (1,30).

Suarez clubtopscorer ondanks schorsing eerste wedstrijd Suarez, en dat is geen verrassing, wordt getipt als dé clubtopscorer in het bal der kampioenen (2,00). Dit ondanks zijn afwezigheid in de eerste wedstrijd tegen Real. Scoren doet Ajax in ieder geval volop in de groepsfase. Volgens de noteringen schopt de Champions League-winnaar van 1995 er meer dan 7 in (1,65).

Kijk op www.unibet.com voor alle Champions League-noteringen.


Noot voor de redactie,