FNV Bouw

Opnieuw poortactie; nu Van Keulen Interieurbouw

Terug naar het overzicht

Opnieuw voert FNV Meubel & Hout actie aan de poorten van een bedrijf uit de meubelindustrie. FNV Meubel & Hout verwelkomt morgenochtend de 500 werknemers van Van Keulen Interieurbouw uit Nijverdal met lakeien, rode lopers, stroopwafels en energy drinks en toont daarmee de waardering die ze verdienen. In het kader van de vastgelopen cao-onderhandelingen worden werknemers op deze ludieke wijze geïnformeerd over cao-inzet en kunnen zij hun mening kenbaar maken bij de bond. Doel van de actie is uiteindelijk om de onderhandelaars van de werkgevers weer aan de onderhandelingstafel te krijgen en hen een waardige cao te laten afsluiten.

Scholing, werkzekerheid en waardering in financiële zin. Dat is wat meubelbouwers voor zich zien als het gaat om een nieuwe cao voor de Meubelindustrie. Ondanks vier moeizame onderhandelingsrondes is op 1 juli jl. de huidige cao verlopen, zonder uitzicht op een nieuwe cao. Daarom heeft FNV Meubel & Hout ingezet op een verlenging tot 1 januari 2011, zodat er genoeg tijd is om de sector onder de loep te nemen. Concrete eisen: een eenmalige loonsverhoging van 75,- en veiligheidsafspraken in de cao.

"Werkgevers willen de crisis een-op-een afschuiven op de werknemers in de meubelindustrie", aldus Coen van der Veer, cao-onderhandelaar van FNV Meubel & Hout. "Maar de meubelsector vergt heel veel van mensen. Daar moet een fatsoenlijk loon en een investering in gezond en veilig werken tegenover staan. De meubelsector is een goede cao waard. Dat gaat we opnieuw - ditmaal in Nijverdal - duidelijk maken". Publicatiedatum: 14-09-2010