Partij van de Arbeid

Partij van de Arbeid


Debat over de samenwerking Amsterdam-Suriname


Datum: Dinsdag 14 September '10
Lokatie: Casa 400

Op dinsdagavond 14 september van 19:00-21:00 uur organiseert de PvdA Amsterdam in Casa400 een bijeenkomst over de samenwerking tussen Amsterdam en Suriname. De afgelopen weken is er veel ophef ontstaan nadat gebleken was dat Amsterdam niet langer met de nieuwe Surinaamse regering wilde samenwerken en een aantal hulpprojecten stop zette. De PvdA Amsterdam heeft veel reacties ontvangen naar aanleiding van dit besluit.

Tijdens deze bijeenkomst wil de PvdA Amsterdam met de Surinaamse gemeenschap en andere geĂŻnteresseerden het door het college van Burgemeester en wethouders genomen besluit bespreken. De PvdA meent dat Amsterdam niet moet samenwerken met de huidige regering van president Bouterse in Suriname. Tegelijkertijd wil de PvdA de veelal humanitaire hulp waar de Surinaamse overheid niet bij betrokken is voortzetten.

Vier panelleden bestaande uit PvdA fractievoorzitter Frank de Wolf, mart Radio presentator Glenn Godfried, Romeo Hoost en Rene Adriaan gaan in discussie met elkaar en het publiek. Eberhard van der Laan zal eveneens aanwezig zijn. Gediscussieerd zal worden over de vraag of Amsterdam en Suriname moeten samen blijven werken en of De Amsterdamse Surinamer voldoende is betrokken bij deze kwestie.

Deze discussie staat onder leiding van oud PvdA wethouder Hannah Belliot. Heeft u vragen over deze avond, of wilt u meer informatie? Neem contact op met het PvdA fractiebureau: 020-552 34 77 of pvda@raad.amsterdam.nl.

Houd deze site in de gaten voor meer informatie.

---

Locatie Casa 400 is gevestigd aan de rand van het centrum van Amsterdam. Op enkele minuten loopafstand bevindt zich het station Amsterdam Amstel, vanuit daar zijn er snelle verbindingen met trein, metro, bus en tram. En zo bent u met 10 minuten in hartje Amsterdam. Met de auto rijdt u binnen enkele minuten op de ringweg A10. Meer informatie over vervoer en parkeren.