Ingezonden persbericht


Persbericht

CNV Vakmensen

13 september, Utrecht

-----

Actie voor nieuwe cao meubelindustrie

CNV Vakmensen houdt poortactie bij Van Keulen Interieurbouw in Nijverdal

De cao voor de Meubelindustrie is al per 1 juli 2010 afgelopen. Lang slepende onderhandelingen hebben de werkgevers niet kunnen bewegen tot het maken van goede afspraken over een nieuwe cao. Daarom voert CNV Vakmensen samen met FNV Bouw op dinsdag 14 september een poortactie bij Van Keulen Interieurbouw in Nijverdal. De poortactie begint om 7.00 uur.

Bestuurder Willem Timmer van CNV Vakmensen gaat de werknemers van Van Keulen informeren over hun arbeidsvoorwaarden en over de oorzaak van het uitblijven van een nieuwe cao. Door de werknemers duidelijk te maken dat ook zij recht hebben op een goede cao met scholing, werkzekerheid en financiële waardering voor hun werk hoopt de bond de werkgevers weer aan de onderhandelingstafel te krijgen.

CNV Vakmensen vraagt een structurele loonsverhoging om de prijsstijgingen bij te houden. Daarnaast wil de bond de premie voor het sociaal fonds verhogen, omdat van daaruit de maatregelen worden betaald op het gebied van scholing, werkzekerheid en gezond werken. Willem Timmer: 'De werkgevers hebben jarenlang voordeel gehad van een te lage premie. Nu zijn zij aan de beurt om te zorgen dat het fonds weer voldoende wordt gevuld.'

De poortactie duurt van 7.00 tot 8.30 uur.




Ingezonden persbericht