Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


De NOS uitzendingen op dinsdag 14 september 2010

HILVERSUM, 13 september 2010

NOS Champions League-seizoen van start met FC Twente

Het Champions League-seizoen bij de NOS begint dinsdag 14 september met de eerste wedstrijd van regerend landskampioen FC Twente tegen Internazionale uit Milaan, met onder meer Oranje-international Wesley Sneijder in de gelederen. De NOS zendt de wedstrijd vanaf 20.15 uur live uit op Nederland 3, omlijst met een voor- en nabeschouwing. Op Radio 1 zorgt NOS Langs de Lijn voor de live verslaggeving in een extra lange uitzending. Ook op NOS.nl zijn de wedstrijden rechtstreeks te volgen.

NEDERLAND 1

NOS Sportjournaal (18.42-18.52 uur)

· Voetbal: vooruitblik op de Champions League-wedstrijd FC Twente-Internazionale.

· Tennis: aandacht voor de finale van de US Open.

NEDERLAND 2

NOS Sportnieuws in Nieuwsuur (22.00-22.52 uur)

Sportblok circa 22.40 uur

· Voetbal: aandacht voor de Champions Leaguewedstrijd FC Twente-Internazionale en een vooruitblik op de wedstrijd Real Madrid-Ajax.

· Hockey: aandacht voor de benefietwedstrijd Nederland-Pakistan in Rotterdam waarvan de opbrengst naar de slachtoffers van de overstroming in Pakistan gaat.

NEDERLAND 3

NOS UEFA Champions League (20.15-23.29 uur)

· Vanaf 20.45 uur doet commentator Jeroen Grueter vanuit de Grolsch veste in Enschede live verslag van de wedstrijd.

· Tom Egbers neemt de presentatie en interviews in het stadion voor zijn rekening.

· Jack van Gelder is de 'anchor' in de studio in Hilversum en wordt bijgestaan door analitici Youri Mulder en Mario Been.

· Toine van Peperstraten praat de samenvattingen en hoogtepunten van de overige wedstrijden aan elkaar. Met uitgebreide samenvattingen van Werder Bremen-Tottenham Hotspur (commentaar: Arno Vermeulen) en FC Barcelona-Panathinaikos (commentaar: Jan Roelfs) en kortere samenvattingen van de overige wedstrijden.

RADIO 1

NOS Langs de Lijn (20.30-23.00 uur)

· Voetbal: Bas Ticheler en Andy Houtkamp doen vanaf 20.45 uur live verslag van de Champions Leaguewedstrijd FC Twente-Internazionale.

· Voetbal: aandacht voor de overige Champions Leaguewedstrijden die vanavond zijn gespeeld en een vooruitblik op Real Madrid-Ajax.

NOS Met het Oog op Morgen (23.00-24.00 uur)

Presentatie: Mieke van der Weij

· Onderwerpen nog niet bekend.