Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

9 september 2010

Tijdschrift Boekman (84) over het beroep Kunstenaar 'Schipperen tussen Hamlet en soepreclame'

Subsidie werkt voor veel kunstenaars statusverhogend maar in de politiek roept dat steeds meer weerstand op. Acteurs switchen anno 2010 gemakkelijk tussen Hamlet en een soepreclame. Is het autonome kunstenaarschap verleden tijd?
Wat betekent het beroep kunstenaar vandaag de dag? Hebben de 96 duizend kunstenaars in Nederland inderdaad het leukste beroep? Of zijn de arbeidsomstandigheden beroerd? Kunstenaars, loopbaanbegeleiders, cultuurjournalisten, medici, juristen en andere wetenschappers geven hun mening.

Boekman 84 Beroep: kunstenaar verschijnt dinsdag 14 september 2010 en is verkrijgbaar via www.boekman.nl en in de betere boekhandel.

'Als je maar geld voor bier en sigaretten had was het goed' Huub van der Lubbe (muzikant)
'Dit is wat ik leuk vind, en ik krijg er ook nog geld voor.' Marijn Frank (documentairemaakster)
'Ik zal altijd blijven schrijven, stug en onverdroten'. Gerbrand Bakker (schrijver)
'Het is altijd goed je opnieuw te bedenken hoe je verder wilt' Frank Groothof (acteur)

Met bijdragen van: Danille ter Haar, Jamilja van der Meulen en Luuk Schreven, Alex de Vries, Katalin Herzog, Thomas van Dalen en Anne Hemker, Kim Rikken, Jowi Schmitz, JaapJan Berg, Marieke Dhont, Berend Jan Langenberg. Tjeerd Schiphof, Wenneke Savenije, Paul Bronkhorst. Interviews met Huub van der Lubbe, Marijn Frank, Gerbrand Bakker en Frank Groothof.

Boekmanblog
U kunt de redactie van Boekman ook volgen op het Boekmanblog voor het laatste nieuws op het gebied van symposia, benoemingen, promoties en publicaties. Klik hier voor het Boekmanblog. Losse verkoop en abonnementen

Boekman 84 is los verkrijgbaar via www.boekman.nl en in de betere boekhandel. Klik hier voor een overzicht . Voor meer informatie over proef) of jaarabonnementen, gaat u naar www.boekman.nl