Gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost



2010 over huren

---

Politieke avond 14 september 2010 over huren


3 september 2010
Regelmatig worden raadsleden van het stadsdeel door bewoners aangesproken over grote en kleine problemen met betrekking tot hun woning of buurt. Vragen over achterstallig onderhoud, huurbescherming, burenoverlast. Helaas kan het raadslid hen niet altijd verder helpen.

Het stadsdeel bezit namelijk geen eigen woningen. De meeste huurwoningen in Amsterdam zijn eigendom van de woningcorporaties. De overige huurwoningen zijn in het bezit van particuliere verhuurders.
* Waar kan ik als huurder met een vraag over mijn woning terecht?
* Bij de woningbouwvereniging?

* De huisbaas?

* De huurdersvereniging?

* Wijksteunpunt wonen?

* Of toch bij het stadsdeel?

Daarover gaat de politieke avond van stadsdeel Oost op dinsdag 14 september 2010. De politieke avond is een maandelijkse informele ontmoeting, georganiseerd door de raad van stadsdeel Oost, gericht op presentaties en debat over actuele onderwerpen.

Paneldiscussie

Medewerkers van Wijksteunpunt Wonen Amsterdam, Huurdersvereniging Oost, woningcorporatie Ymere, raadsleden en stadsdeelwethouder Germaine Princen nemen deel aan een panel. Zij leggen aan de hand van specifieke vragen uit wat hun taken en bevoegdheden zijn en wat zij voor huurders kunnen betekenen. Aan het eind van de avond is er gelegenheid om uw persoonlijke vragen te stellen aan corporaties, verenigingen en raadsleden. De in stadsdeel Oost actieve grotere corporaties zijn daarvoor eveneens aanwezig.

Sprekershoek

Ook een sprekerhoek maakt deel uit van een politieke avond. In de sprekershoek kunnen sprekers maximaal tien minuten het woord voeren over een onderwerp naar keuze.

Programma

De avond wordt gehouden in de raadzaal van stadsdeelhuis Oost, Oranje-Vrijstaatplein 2, vanaf 19.45 uur (inloop).


19.45 uur: inloop

20.00 uur: sprekershoek

20.30 uur: paneldiscussie

21.30 uur: gelegenheid voor bezoekers tot het stellen van individuele vragen aan panelleden

22.00 uur: einde

---